Αναλύσεις

Wood: Εκρηκτική διετία κερδοφορίας για τον Μυτιληναίο - Στα 13 ευρώ η τιμή στόχος για την μετοχή

Wood: Εκρηκτική διετία κερδοφορίας για τον Μυτιληναίο - Στα 13 ευρώ η τιμή στόχος για την μετοχή
Η ανάκαμψη του ελληνικού ΑΕΠ σίγουρα δεν έχει σχήμα V, σύμφωνα με τη Wood, αλλά έχουμε μια ανάκαμψη σχήματος L, δηλαδή αργή και σταδιακή
Bullish στις ελληνικές μετοχές για όλο το 2018 δηλώνει η Wood, συστήνοντας στους επενδυτές να παραμείνουν "ήρεμοι", καθώς αυτή τη φορά είναι... αλήθεια!
Mεταξύ των βασικών επιλογών είναι ο Μυτιληναίος για τον οποίο εκτιμάται ότι τα καθαρά κέρδη το 2019 θα φτάσουν τα 205 εκατ ευρώ.
Ειδικότερα προβλέπει για το 2018 κέρδη 175 εκατ ευρώ, στα 1,23 ανά μετοχή και EBITDA 338 εκατ.
Για το 2019 προβλέπει κέρδη ανά μετοχή 1,44 ευρώ, EBITDA 371 εκατ και εκτιμά ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με P/E 6,9.
Το Ebitda του Αλουμινίου θα ξεπεράσει τα 150 εκατ ευρώ και η σχέση δανεισμού προς EBITDA ομίλου θα έλθει στο 1,1 από 1,7.

Η συνολική ανάλυση

Ειδικότερα, στη σημερινή ανάλυσή της με τίτλο "Greece: Keep calm, this time it is real!" (Ελλάδα: Ήρεμα, αυτή τη φορά είναι αλήθεια), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Wood, αναλύει τους τρεις λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι αυτή τη φορά η απόδοση της ελληνικής αγοράς θα είναι... αλήθεια.
Η Wood θεωρεί ότι συντρέχουν τρεις βασικοί λόγοι:
1) Οι πολύ χαμηλές αποτιμήσεις στον τραπεζικό τομέα (0,4x P / TBV), με σταθερά κεφαλαιακά αποθέματα,
2) Οι πολύ καλές περιπτώσεις του μη τραπεζικού τομέα, με σταθερές συστάσεις buy (αγορά) σε τίτλους της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης,
3) Η βελτίωση των προοπτικών του ΑΕΠ, καθώς η Ελλάδα οδεύει για ένα ακόμη έτος στην περιοχή ανάπτυξης του ΑΕΠ στο επίπεδο του 2%.
Βέβαια, η Wood δεν παραλείπει να πει και τα αρνητικά ζητήματα που παραμένουν στη σκιά της ελληνικής αγοράς, και δεν είναι άλλα από την πορεία της οικονομίας.
Η ανάκαμψη του ΑΕΠ σίγουρα δεν έχει σχήμα V, όπως παρατηρεί η Wood, αλλά έχουμε μια ανάκαμψη σχήματος L, δηλαδή αργή και σταδιακή.
Επίσης, το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών παραμένει στη χώρα.
Αν και οι γενικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο του 2019, μία καθαρή έξοδος θα μπορούσε να δώσει κίνητρο στο ΣΥΡΙΖΑ να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Εντούτοις, το πολιτικό ρίσκο είναι περιορισμένο.
Σύμφωνα με τη Wood, πολλές ελληνικές μετοχές είναι υποτιμημένες, επομένως αποτελούν ευκαιρία αγορών.
Η καλύτερη επιλογή μεταξύ των τραπεζών είναι η Alpha Bank, ενώ από τις μη τραπεζικές μετοχές δείχνει προτίμηση σε ΟΠΑΠ και Μυτιληναίο, που του δίνει τιμή- στόχο τα 13 ευρώ.
Όπως αναφέρει, τα παραδείγματα των ΟΠΑΠ και Τιτάνα, των οποίων η πρόσφατη υποαπόδοση των μετοχών αναμένεται να αντιστραφεί στο υπόλοιπο του 2018, αλλά και του Μυτιληνιαίου, που παραμένει όπως λέει φθηνή επιλογή.
«Δίκαιη» θεωρεί την αποτίμηση του ΟΤΕ και της Grivalia, ενώ «ακριβή» χαρακτηρίζει την Coca Cola.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση προτιμά τις Αegean, Σαράντης, Fourlis και OΛΠ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης