Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Regling (ESM): Μεγαλύτερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σημαίνει αυστηρότερη δημοσιονομική επιτήρηση

tags :
Regling (ESM): Μεγαλύτερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σημαίνει αυστηρότερη δημοσιονομική επιτήρηση
Ο κ. Klaus Regling, δήλωσε ότι στόχος είναι η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, αποκτώντας πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές για να μπορεί να χρηματοδοτεί τις ανάγκες
Η απάντηση στο πώς η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης (ολοκληρώνεται τον Αύγουστο 2018) συνδέεται με το πόση ανακούφιση του χρέους θέλει, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, K. Regling στο CNBC.
Η Ελλάδα πρόκειται να ολοκληρώσει το τρίτο της διάσωσης σε  περίπου τέσσερις μήνες από τώρα και οι αγορές αναζητούν ενδείξεις για το πώς θα διαδραματιστεί αυτή η διαδικασία.
Ορισμένα ευρωπαϊκά και ελληνικά θεσμικά όργανα υποστηρίζουν ότι η Αθήνα πρέπει να ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά η ελληνική κυβέρνηση είναι αντίθετη σε αυτό το σενάριο.
Ο κ. Klaus Regling, δήλωσε ότι στόχος είναι η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, αποκτώντας πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές για να μπορεί να χρηματοδοτεί τις ανάγκες, μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται ως «καθαρή έξοδος».
Μιλώντας στο CNBC την Πέμπτη (27/4), ο Regling δήλωσε ότι «δεν φαίνεται απαραίτητο» για την Ελλάδα να ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή, εφόσον η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις.
«Οι αγορές παρακολουθούν πολύ προσεκτικά την Ελλάδα, αλλά αν το κάνουν [να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις] πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει μια καθαρή έξοδο τον Αύγουστο του 2018 και να επιστρέψει στις αγορές», ανέφερε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης