Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Σκουρλέτης: Να αξιοποιήσουμε τις αντιφάσεις των δανειστών για το χρέος

Σκουρλέτης: Να αξιοποιήσουμε τις αντιφάσεις των δανειστών για το χρέος
Όσοι ήταν υπέρ της δραχμής αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Την θέση ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τις αντιφάσεις των δανειστών για το χρέος και ότι πρέπει να γνωρίζει τι θέλει να πετύχει διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις αποκαλύψεις Hollande περί δραχμής υποστήριξε πως όσοι στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ της δραχμής, αποχώρησαν.
Κληθείς να σχολιάσει πρωτοσέλιδο για την ομιλία Τσίπρα, στο οποίο υπονοείται «ηρωική έξοδος της κυβέρνησης από την εξουσία αν δεν υπάρξει ρύθμιση χρέους από τους δανειστές με το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης», ο κ.Σκουρλέτης, μιλώντας στο Κόκκινο, υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο «προφανώς αποτελεί κρυφό πόθο πολιτικών δυνάμεων και της εφημερίδας να βρεθούμε σε τέτοιες καταστάσεις».
«Η διαπραγμάτευση έχει χαρακτηριστικά κινούμενης άμμου.
Για  αυτό πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, τι θέλουμε να πετύχουμε, αλλά να γνωρίζουμε και τα όρια.
Υπάρχουν μεγάλες αβεβαιότητες αλλά και η αποφασιστικότητα από την πλευρά μας» είπε ο κ.Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας ότι στο μέτωπο του χρέους, ο πήχης έχει μπει ψηλά και εμπεριέχει αντιφάσεις και κινδύνους.
«Το να αποσπάσεις μία γενναία ρύθμιση για το χρέος συμπαρασύρει και το ΔΝΤ, που έχει αρκετά σκληρές απόψεις για θέματα όπως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.
Έτσι, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις αντιφάσεις στο στρατόπεδο των δανειστών, να αξιοποιήσουμε τα πράγματα προς όφελός μας, κάτι όχι εύκολο όπως έχει δείξει και η πορεία υλοποίησης του προγράμματος.
Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες της συμφωνίας που υπογράψαμε τον περασμένο Αύγουστο.
Εγώ θεωρώ ότι η αντιπαλότητα δεν σταμάτησε, μόνο συγκεκριμένες μέθοδοι σταμάτησαν» τόνισε ο υπουργός.
Για τα σενάρια περί δραχμής που επανέφερε στο προσκήνιο η αναφορά κατά τη συνάντηση Hollande - Putin, ο κ.Σκουρλέτης σημείωσε ότι ο ίδιος δεν είχε ακούσει κάτι τέτοιο και ότι η σταθερή πεποίθηση της μεγάλης πλειοψηφίας των κυβερνητικών στελεχών ήταν για λύση εντός Ευρώπης, σε αντίθεση με το κομμάτι που είχε άλλη στρατηγική προσέγγιση, η οποία και το οδήγησε στην αποχώρησή του από το ΣΥΡΙΖΑ.
«Το πράγμα είχε τερματίσει εκείνη την εποχή, έφτασε σε οριακές καταστάσεις αυτή η διαπραγμάτευση ...
Θα έλεγε κανείς ότι θα ήταν πολύ ηρωικό να πηγαίναμε σε τυφλή σύγκρουση, αλλά θα ήταν καταστροφή για την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, το χαμένο 25% του εθνικού εισοδήματος θα πολλαπλασιαζόταν με βίαιο τρόπο, με επιπτώσεις που δεν μπορούν να περιγραφούν», είπε ο κ.Σκουρλέτης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης