Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

JP Morgan: Θα ανακάμψουν πετρέλαιο και χρυσός το 2017, αλλά θα κλείσουν το έτος χαμηλότερα

tags :
JP Morgan: Θα ανακάμψουν πετρέλαιο και χρυσός το 2017, αλλά θα κλείσουν το έτος χαμηλότερα
Τι εκτιμά για τις τιμές των βασικών εμπορευμάτων ανά τρίμηνο
Στα 58,25 δολάρια το brent και στα 56,25 δολάρια το αργό τοποθετεί τη μέση τιμή για το 2017 η JP Morgan, ωστόσο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αναθεώρηση λόγω της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από σχετικές χώρες.
Σύμφωνα με την JP Morgan παράλληλα με την αβεβαιότητα για τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ, δεν αποκλείεται να υπάρξει ανάκαμψη της αμερικανικής παραγωγής σχιστόλιθου, η οποία θα προκαλέσει άνοδο των τιμών.
Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας εκτιμούν ότι το τελευταίο τρίμηνο του επόμενου έτους, μπορεί να αναεωθεί η καθοδική πίεση στις τιμές του αργού.
Ως εκ τούτου, μειώνουν την πρόβλεψη για το 4Q'17 στα 55 δολάρια το αργό και στα 53 δολάρια το brent.
Αναφορικά με το χρυσό, η JP Morgan διαπιστώνει ότι ο χρυσός έχει υποχωρήσει σε επίπεδα πολύ πιο γρήγορα από ό, τι περίμενε.
Το ίδιο έχει συμβεί με τις τιμές των ομολόγων που σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με το χρυσό.
Παράλληλα, υπάρχουν κίνδυνοι οι τιμές για αυτό το έτος θα μπορούσε να είναι παρόμοιες με εκείνες του 2015, αν οι πραγματικές αποδόσεις αυξηθούν επιπλέον 50 μ.β..
Μάλιστα, εκτιμά ότι το έτος θα κλείσει με το χρυσό στα 1.180 δολάρια, χαμηλότερα από την τιμή που αναμένεται να ανέλθει στο πρώτο εξάμηνο του έτους.
Ειδικότερα οι εκτιμήσεις:



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης