Αναλύσεις

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Σ. Φάμελλου με τη νέα διοίκηση του ΟΛΘ

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Σ. Φάμελλου με τη νέα διοίκηση του ΟΛΘ
Κοινή βούληση ΥΠΕΝ και ΟΛΘ αποτελεί η ταχύτατη έναρξη της επένδυσης
Συνάντηση γνωριμίας και εργασίας είχε εχθές ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος με τον πρόεδρο του ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ Σωτήρη Θεοφάνη, στα γραφεία του Οργανισμού, με σκοπό την ενημέρωση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τον συντονισμό κοινών δράσεων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Φάμελλος ενημερώθηκε από τον κ. Θεοφάνη για το επιχειρησιακό και επενδυτικό σχέδιο του Οργανισμού και το χρονοδιάγραμμά του, καθώς και για τα προαπαιτούμενα για την επιτυχία αυτού του σχεδίου.
Όπως αναφέρεται στην ίδια ενημέρωση, κοινή βούληση ΥΠΕΝ και ΟΛΘ αποτελεί η ταχύτατη έναρξη της επένδυσης, η ολοκλήρωση των ενεργειών αδειοδότησης και προετοιμασίας των έργων μέχρι το τέλος του 2018, ώστε στις αρχές του 2019 να αρχίσουν υλοποιούνται, αλλά και η ολοκλήρωση των επενδύσεων, που ανέρχονται σε 180 εκατ. ευρώ, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μειώνοντας όσο είναι δυνατό τον χρόνο που προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης. «Κοινή πεποίθηση ΥΠΕΝ και ΟΛΘ αποτελεί η ιδιαίτερη σημασία και το μείζον αναπτυξιακό αποτύπωμα που θα έχει το επενδυτικό σχέδιο του ΟΛΘ για την Κεντρική Μακεδονία, η αύξηση του παραγόμενου τοπικού προϊόντος στον πρωτογενή και στον δευτερογενή τομέα στην ευρύτερη περιοχή και η ουσιαστική ενίσχυση της εργασίας», προστίθεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης