Αναλύσεις

Ξεκινούν αύριο (20/4) οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ

Ξεκινούν αύριο (20/4) οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ
Η ΓΕΝΟΠ αντιδρά στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης που προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή
Στην κήρυξη 48 ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Κ. Αδαμίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στην επιχείριση, αντιδρώντας στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης που προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Ο κ. Αδαμίδης δήλωσε ότι: «Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι αναπόφευκτη η μείωση του φορτίου με συνέπεια να υπάρξουν περικοπές ηλεκτροδότησης».
Ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικευμένου μπλακ αουτ, επισημαίνοντας σε περίπτωση που συμβεί, απόλυτος υπεύθυνος θα είναι ο διαχειριστής του συστήματος.
Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν επίσης ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης, όπου και οι τρεις δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους στην αποεπένδυση προσθέτοντας ότι οι τοπικές κοινωνίες θα συμπορευτούν με τη ΓΕΝΟΠ στην ματαίωσή της.
Μάλιστα ο κ. Καρυπίδης ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί από περιφερειάρχης χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο επαίσχυντο.
Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη «το νομοσχέδιο είναι γραμμένο στο γόνατο και προσβάλλει την ιστορία της ΔΕΗ, τους εργαζόμενους και τις κοινωνίες. Δημιουργεί συνθήκες περαιτέρω συρρίκνωση της ΔΕΗ που θα απομείνει αφού εχωρεί το καλύτερο παραγωγικό λιγνιτικό δυναμικό ενώ υποκρύπτει και κρατική ενίσχυση σε ιδιώτες, βάζοντας όριο στην ισχυρή λειτουργία της Μεγαλόπολης 5.

Ειδικότερα, οι κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας ξεκινούν από αύριο Παρασκευή με 3ωρη στάση εργασίας από τις 7 ως τις 10 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης (Χαλκοκονδύλη).
Η ΓΕΝΟΠ αντιδρά στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης που προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. 
Ζητεί ακύρωση του σχεδίου πώλησης, επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και προσλήψεις προσωπικού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης