Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

ΟΠΕΚ: Κατά 200 χιλ. βαρέλια ημερησίως υποχώρησε η παραγωγή πετρελαίου τον Μάρτιο

ΟΠΕΚ: Κατά 200 χιλ. βαρέλια ημερησίως υποχώρησε η παραγωγή πετρελαίου τον Μάρτιο
Η συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ για τον Μάρτιο του 2018 ανήλθε στα 31,96 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Σημαντική πτώση κατέγραψε η συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ για τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (16/4) στοιχεία του Οργανισμού, παραμένοντας προσηλωμένος στις περικοπές των τελευταίων μηνών.
Ειδικότερα, η συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ υποχώρησε κατά 200 χιλ. βαρέλια σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2018, στα 31,96 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής.
Η Σαουδική Αραβία, η οποία αποτελεί τον de facto επικεφαλής του Οργανισμού, κατέγραψε πτώση κατά 47 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 9,934 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Παράλληλα, ο ΟΠΕΚ εκτιμά ότι η παραγωγή των ΗΠΑ για το τρέχον έτος αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αναθεωρώντας επί τα βελτίω τις αρχικές του προβλέψεις κατά 40 χιλ. βαρέλια.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Πετρελαίου του Ομάν, το οποίο απότελεί μέλος του ΟΠΕΚ, ο Οργανισμός πρέπει να διατηρήσει τις τρέχουσες συνθήκες στην αγορά, ώστε να ενθαρρύνει τις επενδύσεις στον κλάδο.
«Οι επενδύσεις στο πετρέλαιο αρχίζουν να επιστρέφουν», τόνισε ο Mohammed Hamad Al-Rumhi, για να προσθέσει ότι «η εμπιστοσύνη στην αγορά ακόμα αποκαθίσταται».
Σημειώνεται ότι στις 22 Ιουνίου του 2018, οι χώρες του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στι Βιέννη προκειμένου να συζητήσουν την πορεία της συμφωνίας, καθώς και τα επόμενα βήματα τα οποία θα λάβουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης