Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Ποιες περιοχές της Συρίας ήταν οι στόχοι της πυραυλικής επίθεσης

Ποιες περιοχές της Συρίας ήταν οι στόχοι της πυραυλικής επίθεσης
Οι επιθέσεις αποτελούν αντίποινα για τη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά του δικού του λαού και όπως είπε ο Τραμπ
Η προαναγγελθείσα επίθεση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία σημειώθηκε τελικά τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Τα χτυπήματα ανακοίνωσε ο ίδιος ο προεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις 04.00 (ώρα Ελλαδος) σε ομιλία του προς το αμερικανικό έθνος. 
Οι επιθέσεις αποτελούν αντίποινα για τη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά του δικού του λαού και όπως είπε ο Τραμπ στη δήλωσή του: «Αυτές δεν είναι οι πράξεις ενός ανθρώπου. Είναι το έγκλημα ενός τέρατος».

Όπως αναφέρει το Aljazeera σε εκτενή του αναφορά, οι περιοχές στόχοι είναι:

1.       Επιστημονικό και ερευνητικό κέντρο στη Δαμασκό: Η πρώτη επίθεση απευθύνθηκε στο επιστημονικό κέντρο έρευνας και έρευνας της Συρίας στην περιοχή Barzeh έξω από την πρωτεύουσα της Δαμασκού, όπου σύμφωνα με τον Αμερικανό ανώτατο στρατηγό της Ουάσιγκτον Joseph Dunford, θεωρείται κέντρο της Συρίας για την έρευνα, την ανάπτυξη, την παραγωγή και τον έλεγχο της χημικής και βιολογικής πολεμικής τεχνολογίας.

2.       Κέντρο αποθήκευσης όπλων στην περιοχή της Χομς, στην κεντρική Συρία: Πρόκειται για περιοχή στην κεντρική Συρία, και θεωρείτο δεύτερος βασικός στόχος της επίθεσης.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την πλευρά του  ανακοίνωσε ότι χτυπήθηκαν ένα επιστημονικό ερευνητικό κέντρο και στρατιωτικές βάσεις στη Δαμασκό.
Πράγματι στη Δαμασκό, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ισχυρες εκρήξεις, καπνοί αναδύθηκαν από την ανατολική πλευρά της πρωτεύουσας της Συρίας.  

www.worldenergynews.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης