Αναλύσεις

Yildirim σε Τσίπρα: Βρισκόμαστε στο τέλος για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Yildirim σε Τσίπρα: Βρισκόμαστε στο τέλος για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να κρατά ενήμερο τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις
«Βρισκόμαστε στο τέλος της διαδικασίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς» φέρεται να δήλωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Τούρκος ομόλογός του, Binali Yildirim κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες Πέμπτη 12/4 με αφορμή και την πτώση του Mirage 2000-5 στη Σκύρο που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα Σμηναγό, Γιώργο Μπαλταδώρο.
Η δήλωση αυτή, η οποία έγινε κατά την χθεσινή επικοινωνία που είχαν Τσίπρας και Yildirim αλλά διέρευσε σήμερα Παρασκευή 13/4, προφανώς αναφέρεται στην ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας.
Σημειώνεται πως ο Yildirim δεσμεύτηκε να κρατά ενήμερο τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας, ενώ οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για τη συνεργασία για την εξάρθρωση του δικτύου Gullen.
Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο και να ενισχύσουν το διάλογο των δύο χωρών στο μέλλον.
Σε κάθε περίπτωση, αναφέρεται ότι δεδομένων των συνθηκών, δηλαδή της συνεχιζόμενης προκλητικότητας της Τουρκίας στο Αιγαίο αλλά και της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών,η τηλεφωνική συνομιλία των δύο πρωθυπουργών έγινε σε καλό κλίμα, ενώ αρκετά στελέχη της κυβέρνησης διαβλέπουν την ευκαιρία ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών που ενδεχομένως να οδηγήσει και στην αποκλιμάκωση της έντασης των τελευταίων εβδομάδων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης