Αναλύσεις

Σενάρια βύθισης ελληνικού πλοίου στον τουρκικό Τύπο

Σενάρια βύθισης ελληνικού πλοίου στον τουρκικό Τύπο
Δημοσίευμα της Yeni Safak κάνει λόγο για βύθιση ελληνικού πλοίου από το τουρκικό ναυτικό
Έντονη ανησυχία προκαλούν οι συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο με τελευταία την πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από το νησί της Ρω και την αντίδραση που υπήρξε από την ελληνική φρουρά με τα τροχιοδεικτικά πυρά.
Ενδεικτικό του θολού και εξαιρετικά επικίνδυνου σκηνικού που στήνεται στο Αιγαίο, όπου κάθε άλλο παρά αποκλείεται ένα ατύχημα από λάθος, είναι και το σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, η οποία αναφέρεται σε σενάριο πολέμου στο Αιγαίο, όπου ένα τουρκικό πλοίο βυθίζει μια ελληνική πυραυλάκατο ή πλοίο.
Σε αυτό το σενάριο, το οποίο το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι θα υλοποιήσουν κάποιοι Τούρκοι αξιωματικοί που πρόσκεινται στον Gulen (τον οποίο ο Erdogan θεωρεί ως τον «εγκέφαλο» του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος σε βάρος του), θα δημιουργηθεί σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα «μέτωπο» της Δύσης κατά της Τουρκίας, καθώς ΗΠΑ και ΕΕ θα δημιουργήσουν μια συμμαχία κατά της Τουρκίας.
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει και το περιστατικό με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, το οποίο αποδίδεται πάλι στους γκιουλενιστές.
Όπως αναφέρεται, το περιστατικό αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιδεινωθούν οι ρωσο – τουρκικές σχέσεις, οι οποίες ωστόσο ανέκαμψαν μετά τις αποκαλύψεις για το ποιος βρισκόταν πίσω από την επίθεση.



Hulusi Akar: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Αιγαίο και Μεσόγειο
Εν τω μεταξύ, την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προασπίσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο εξέφρασε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Hulusi Akar
«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ποτέ να δημιουργηθούν τετελεσμένα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
Για αυτό και πρέπει να ληφθούν με αποφασιστικότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Και θα συνεχιστεί και στο εξής με την ίδια αποφασιστικότητα η λήψη των απαραίτητων μέτρων» ανέφερε ο Akar, υποστηρίζοντας πως τα προβλήματα στο Αιγαίο θα έπρεπε να επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης