Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Eurobank Equities: Σύσταση «buy» για τη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα – Στα 3 ευρώ η τιμή στόχος

Eurobank Equities: Σύσταση «buy» για τη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα – Στα 3 ευρώ η τιμή στόχος
«Οι επενδύσεις σε υποδομές θα είναι μία από τις κύριες στρατηγικές της Ελλάδας για την έξοδο από την ύφεση»
Στη διατήρηση της σύστασης «buy» για τη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα προχώρησε η Eurobank equities, αποτιμώντας θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου.
Παράλληλα, θέτει την τιμή – στόχο για τη μετοχή στα 3 ευρώ για το 2017.
Η τράπεζα χαρακτηρίζει την ΓΕΚ Τέρνα ως «καλά τοποθετημένη για να αξιοποιήσει την ελληνική ανάκαμψη», μέσω των υποδομών και της ενέργειας, ενώ επισημαίνει πως ήδη ο όμιλος δραστηριοποιείται και στις παραχωρήσεις διοδίων που αναμένεται να παραδοθούν το α' 3μηνο του 2017.
Επίσης, υπενθυμίζει πως η Τέρνα Ενεργειακή (40% των μετοχών), μέσω της θυγατρικής της «Ήρων», δραστηριοποιείται σε συμβατική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (φυσικό αέριο), καθώς και την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας (μεγαλύτερος ανεξάρτητος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας με μερίδιο αγοράς 3,1%).
«Πιστεύουμε ότι οι επενδύσεις σε υποδομές θα είναι μία από τις κύριες στρατηγικές της Ελλάδας για την έξοδο από την ύφεση.
Ταυτόχρονα, η ΓΕΚ Τέρνα βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής, καθώς η ολοκλήρωση στις παραχωρήσεις των αυτοκινητοδρόμων το 2017 συνεπάγεται μακροχρόνιες και σταθερές ταμειακές εισροές από το 2018, κάτι που θα βελτιώσει σημαντικά το προφίλ κινδύνου του ομίλου», σχολιάζει μεταξύ άλλων η Eurobank στη σχετική της έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης