Αναλύσεις

Lagarde (ΔΝΤ): Ο ήλιος λάμπει στην παγκόσμια οικονομία... αλλά ο ορίζοντας έχει σύννεφα

Lagarde (ΔΝΤ): Ο ήλιος λάμπει στην παγκόσμια οικονομία... αλλά ο ορίζοντας έχει σύννεφα
Μπορεί ο ήλιος να λάμπει για την παγκόσμια οικονομία, αλλά ο ορίζοντας έχει σύννεφα.
Με αυτή τη μεταφορά η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, C. Lagarde θέλησε να προειδοποιήσει τα κράτη για την αναγκαιότητα να προετοιμαστούν για την επόμενη κρίση.
Μιλώντας στο φορουμ του Boao στην Κίνα, η Lagarde επέστησε την προσοχή στα κράτη να δημιουργήσουν τα κατάλληλα "μαξιλάρια" για να μην επηρεαστούν από την επόμενη κρίση.
Επίσης, προειδοποίησε ότι αρκετά από τα αναπτυγμένα κράτη θα επηρεαστούν από την αύξηση του εμπορικού προστατευτισμού μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Παραμένει αβέβαιο το πώς θα επηρεάσει αυτή η μετάβαση άλλες χώρες, τις εταιρείες, τις θέσεις εργασίας, τα εισοδήματα» τόνισε η κα.Lagarde, η οποία κάλεσε σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις αλλά και σε νέα μοντέλα ανάπτυξης, τα οποία θα δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην εσωτερική ζήτηση, στο περιφερειακό εμπόριο και στη διαφοροποίηση των πηγών προσόδων.
Η επικεφαλής του Ταμείου τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή είναι κατάλληλη για αρκετές χώρες να προχωρήσουν στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων προκειμένου να υπάρξει μία ανάπτυξη περισσότερο σταθερή, βιώσιμη και ισορροπημένη.
Συντάσσομαι με αυτούς που τονίζουν ότι θα πρέπει να αποφύγουμε τον πειρασμό των πολιτικών για εσωτερική χρήση και αντίθετα θα πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να μειώσουμε τους φραγμούς στο εμπόριο και να λύσουμε τις εμπορικές μας διαφορές χωρίς την επιβολή ακραίων μέτρων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης