Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Παρουσίαση νέας τεχνολογίας στο Μαρόκο για την παραγωγή πόσιμου νερού από την αιολική ενέργεια

Παρουσίαση νέας τεχνολογίας στο Μαρόκο για την παραγωγή πόσιμου νερού από την αιολική ενέργεια
Εκτιμάται ότι μια ενιαία ανεμογεννήτρια θα επαρκούσε για την παροχή νερού σε ένα χωριό 1.000 κατοίκων
Η καναδική εταιρεία RainMaker WorldWide παρουσίασε στο Μαρόκο μια τεχνολογία που μπορεί να παράγει πόσιμο νερό από την αιολική ενέργεια.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εγκαταστήσει μια πιλοτική μονάδα για να αποδείξει την αποτελεσματικότητα των συστημάτων της.
Εξηγώντας πώς λειτουργεί αυτή η τεχνολογία. η εταιρεία δήλωσε ότι τα πτερύγια του στρόβιλου της ανεμογεννήτριας χρησιμοποιούν έναν συμπιεστή συνδεδεμένο με ένα σύστημα ψύξης εγκατεστημένο στον πυλώνα. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, ο αέρας αναρροφάται μέσω ενός ανεμιστήρα που οδηγεί μέσω αυτού του συστήματος, προκαλώντας συμπύκνωση νερού στον αέρα
Στη συνέχεια, οι σταγόνες νερού που παράγονται, ρέουν κατά μήκος των τοίχων και αποθηκεύονται σε δεξαμενή έτοιμη για κατανάλωση.
Με άλλα λόγια, μια πρωτοποριακή διάταξη εντός των σωλήνων ύδρευσης, οι οποίοι μεταφέρουν το νερό στα σπίτια, επιτρέπει την μετατροπή της ροής του νερού σε υδροηλεκτρική ενέργεια χωρίς βέβαια να υφίστανται οι αρνητικές περιβαλλοντικές συνέπειες από την κατασκευή ενός φράγματος, όπως συνηθίζεται στους γνωστούς σε όλους μας υδροηλεκτρικούς σταθμούς.
Η παραγόμενη ενέργεια δεν μπορεί να ηλεκτροδοτήσει μία ολόκληρη πόλη, αλλά μπορεί να καλύψει τις ανάγκες επιμέρους κτιριακών υποδομών, όπως ενός σχολείου ή μίας βιβλιοθήκης, «ανακουφίζοντας» έτσι τον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας ενός δήμου
Σύμφωνα με τον οργανισμό Ecofin, το σύστημα, το οποίο μπορεί να παράγει μέχρι και 20.000 λίτρα νερού την ημέρα, έχει ήδη δοκιμαστεί σε αρκετές χώρες, ιδιαίτερα σε ξηρές περιοχές.
Τέλος, εκτιμάται ότι μια ενιαία ανεμογεννήτρια θα επαρκούσε για την παροχή νερού σε ένα χωριό 1.000 κατοίκων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης