Αναλύσεις

Μητσοτάκης: Δεν θα είχα ποτέ υπουργό Άμυνας τον Καμμένο – Είναι ανίκανος και επικίνδυνος

Μητσοτάκης: Δεν θα είχα ποτέ υπουργό Άμυνας τον Καμμένο – Είναι ανίκανος και επικίνδυνος
Λάθος η ανακοίνωση του Μαξίμου για τον Erdogan υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ
Την θέση ότι δεν θα είχε κάνει ποτέ τον Π. Καμμένο υπουργό Εθνικής Άμυνας διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε ανίκανο και επικίνδυνο τον κ.Καμμένο.
«Δεν θα είχα ποτέ Υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Καμμένο.
Δεν είναι απλά ανίκανος.
Είναι και επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα.
Δεν φαίνεται να υπηρετεί κάποια κεντρική γραμμή.
Δεν ελέγχει αυτά τα οποία λέει.
Από την γραφικότητα έχουμε περάσει σε ένα άλλο επίπεδο κινδύνου» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι «ασκεί εξωτερική πολιτική και ότι ρίχνει αχρείαστα λάδι στην φωτιά».
«Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός που θα έπρεπε να έχει αποπέμψει χθες τον κ. Καμμένο» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε από τον  υπουργό Άμυνας να μιλάει λιγότερο και να κάνει περισσότερο τη δουλειά του, που είναι η ενίσχυση του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων.
Για το θέμα τον δύο αξιωματικών είπε ότι αυτό που θα είχε κάνει ο ίδιος διαφορετικά «θα ήταν ότι δεν θα είχα υποτιμήσει το περιστατικό και θα είχα κινητοποιήσει όλες τις διεθνείς συμμαχίες».
«Ο κ. Τσίπρας ό,τι έκανε το έκανε με μεγάλη καθυστέρηση.
Θα ήθελα να αναλογιστείτε πως αισθάνονται οι γονείς όταν λέει ο κ.Καμμένος ότι οι δύο αξιωματικοί μπορεί να μείνουν στην φυλακή και 15 χρόνια» είπε ο κ.Μητσοτάκης.
«Πως αισθάνονται σήμερα οι γονείς των δύο στρατιωτικών μας όταν ακούν τον ΥΠΕΘΑ να λέει ότι θα μείνουν στη φυλακή ενδεχομένως για 15 χρόνια;
Τους σκέφτηκε αυτούς τους γονείς;
Με πόση απερισκεψία μπορεί να μιλάει ο κ.Καμμένος μόνο και μόνο για να ενισχύσει την προσωπική του εικόνα;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αναφερόμενος στους χαρακτηρισμούς του Π. Καμμένου για τον Erdogan υποστήριξε ότι  «η δήλωση είναι παντελώς άσχετη που ρίχνει λάδι στην φωτιά».
Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην σκληρή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου που μιλούσε για «σουλτάνο», τονίζοντας ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τα εθνικά θέματα για εσωτερική κατανάλωση.
Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες της ελληνικής κοινωνίας.
«Ο κ.Τσίπρας δεν σεβάστηκε τις δικαιολογημένες ευαισθησίες μιας μεγάλης πλειοψηφίας Ελλήνων που βλέπει τα εθνικά ζητήματα μέσα από μια αίσθηση αναζήτησης εθνικής υπερηφάνιας.
Xαρακτήρισε ακροδεξιούς και γραφικούς όσους διαδήλωσαν στα συλλαλητήρια.
Δίχασε την κοινωνία» είπε ο κ.Μητσοτάκης.
Όσον αφορά την εισβολή ληστών στο σπίτι επιχειρηματία στην Κηφισιά που είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί τα πυρά και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση, την απόλυτη συμπαράστασή του στον 52χρονο ιδιοκτήτη αλλά και την δημόσια αγανάκτησή του για τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού που δεν ανέλαβε τις ευθύνες του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης