Αναλύσεις

Γ. Παπαϊωάννου (αντιπρόεδρος ΕΥΑΘ) στο BN: Διέταξα ΕΔΕ και το πόρισμα πάει Εισαγγελέα

Γ. Παπαϊωάννου (αντιπρόεδρος ΕΥΑΘ) στο BN: Διέταξα ΕΔΕ και το πόρισμα πάει Εισαγγελέα
Αν προκύψουν ευθύνες και ολιγωρία θα ζητήσουμε συγνώμη
«Να αναδείξουμε το πρόβλημα της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης.
Αυτό έχει σημασία στην παρούσα φάση ενώ μία συγνώμη μπορεί να το κουκουλώσει».
Αυτό υποστηρίζει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ  κ. Γιάννης Παπαϊωάννου που μίλησε στο www.bankingnews.gr (BN)
Υποστηρίζει ότι αν προκύψουν ευθύνες για τη διοίκηση δεν έχει αντίρρηση να τις αναλάβει και να ζητήσει  συγνώμη.
Προσθέτει ότι θα διερευνηθούν τυχόν παραλείψεις των υπηρεσιών αλλά και της διοίκησης και όλα θα έρθουν στο «φώς» με την ΕΔΕ που θα διενεργηθεί άμεσα και το πόρισμα θα δοθεί στην Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης.
Ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Παπαϊωάννου αποκάλυψε στο BN ότι μέχρι τα μέσα Μαΐου θα βγει στον «αέρα» προκήρυξη που θα καλεί τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να δημιουργήσουν ένα ασφαλές σύστημα πρόληψης μέσω δορυφόρου για την κατάσταση του αγωγού της Αραβησσού που τροφοδοτεί με νερό τη Θεσσαλονίκη, έχοντας συνολική δυναμικότητα  80.000 κυβικών νερού και καλύπτει το 35% των αναγκών.
Ο δορυφορικός έλεγχος του αγωγού θα δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα καθώς θα αναδείξει πιθανόν τεχνικές  φθορές τον αγωγό καθώς βρίσκεται σε βάθος 4 μέτρων.
Ο κ. Παπαϊωάννου απαντά στους επικριτές αναφορικά  με τη διαχείριση του προβλήματος και τη διακοπή νερού, λέγοντας ότι το δίκτυο διαθέτει 20.000 βάνες και ήταν αδύνατο να τις ανοίγεις και να τις κλείνεις για την υδροδότηση των κατοίκων της πόλης, άλλωστε οι ποσότητες νερού ήταν μειωμένες έως 35%.
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος θεωρεί αναγκαίο η ΕΥΑΘ να αποκτήσει άμεσα μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους  για να μπορούν να καλύψουν επιπλέον ανάγκες σε μελλοντική ζήτηση νερού που μπορεί να προκαλέσει ένας καύσωνας.
Η δυναμικότητα του συστήματος ύδρευσης της πόλης ανέρχεται σήμερα σε 150.000 κυβικά νερού, η οποία όμως  πρέπει να διπλασιασθεί για να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει έκτακτα περιστατικά.
Ο κ. Παπαϊωάννου θεωρεί αναγκαίο να προχωρήσει το έργο για την κατασκευή νέου διυλιστηρίου το οποίο θα  διαθέτει άμεσα προς  χρήση 300.000 κυβικά νερού από 150.000 που είναι σήμερα.
Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που έχει θέσει σε εφαρμογή η νέα  διοίκηση από το 2016.  
Η υλοποίηση του έργου θα δώσει ασφάλεια στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και αναμένεται να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, όπως επισημαίνει ο κ.  Παπαϊωάννου.  
Αναφορικά με το πρόβλημα υδροδότησης της Θεσσαλονίκης έχει αποκατασταθεί στο 95% και η καθυστέρηση  οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι ποσότητες νερού έπρεπε να περάσουν από το διυλιστήριο καθώς η ποιότητα του νερού δεν ήταν η προβλεπόμενη.
Αναφορικά με το πρόβλημα τονίζει ότι αποκαταστάθηκε σε χρόνο ρεκόρ και σε διάστημα 24 ωρών.    

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης