Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Π. Καμμένος: Κατά παράβαση κάθε αρχής διεθνούς δικαίου η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών

Π. Καμμένος: Κατά παράβαση κάθε αρχής διεθνούς δικαίου η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών
«Ευχόμαστε το συντομότερο δυνατό να έχουμε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων, του αξιωματικού και του υπαξιωματικού που κρατούνται αυτή τη στιγμή στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, χωρίς καν να τους έχουν αποδοθεί οι κατηγορίες, κατά παράβαση κάθε αρχής διεθνούς δικαίου», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας σήμερα 2/3/2018, στην επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Βουλής.
«Αυτό είναι μια απαίτηση όλων μας, ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Λίγο αργότερα σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι ήταν προσχεδιασμένη η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ο κ. Καμμένος απέκλεισε ισχυρισμούς ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί στον Erdogan  την επιστροφή των 8 Τούρκων.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται παρά τη θέλησή τους, είναι τελείως διαφορετικό γεγονός από τους οκτώ Τούρκους που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα και λένε «προστατέψτε μας, μην μας σκοτώσουν». Είναι, όπως εξάλλου σημείωσε, διαφορετικές περιπτώσεις, διότι η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.
Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα μικρό συνηθισμένο μεθοριακό επεισόδιο, αυτό στον Έβρο.
Είναι όμως τέτοιες οι παρεμβάσεις της Τουρκίας στη Δικαιοσύνη, που κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε οι δύο Έλληνες θα αποφυλακιστούν.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους και για το ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου». «Εμείς είμαστε σοβαροί, εάν όμως παραβιάσουν την εθνική μας κυριαρχία θα απαντήσουμε όπως πρέπει.
Δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης, όπως αυτοί που θέλουν να το δημιουργήσουν. Χωρίς να υποχωρούμε των δικών μας θέσεων», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, και κληθείς να σχολιάσει το χθεσινό σχόλιο του Μαξίμου για τον Erdogan ο κ. Καμμένος ταυτίστηκε με το περιεχόμενο και την ουσία του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης