Αναλύσεις

Μήνυμα Καμμένου στην Τουρκία: Να της θυμίσουμε ότι το 1821 ηττήθηκε από την Ελλάδα

Μήνυμα Καμμένου στην Τουρκία: Να της θυμίσουμε ότι το 1821 ηττήθηκε από την Ελλάδα
 Η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη τόνισε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος από την Αρμενία
«Eυχή μας είναι να δούμε την Τουρκία να προσεγγίζει τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά φοβάμαι ότι με τις τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν και τις αναφορές στα όνειρα της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη, από το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή κοινότητα» δήλωσε ο Π. Καμμένος από την Αρμενία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
Ο υπουργός Αμυνας σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξηγήσουμε στην Τουρκία ότι θέλουμε την ειρήνη» σπεύδοντας να προσθέσει με νόημα: «Αλλά πρέπει να της θυμίσουμε ότι σε πολλές στιγμές της ιστορίας της - και ιδίως τις στιγμές της ιστορίας που έχουν κατά νου, της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας - ηττήθηκε, όπως το 1821 στην Ελλάδα».
«Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι γείτονες ότι η Ελλάδα και η Αρμενία θέλουν να ζήσουν ειρηνικά. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ζούμε ειρηνικά, αλλά είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και το διεθνές δίκαιο» τόνισε ο Π. Καμμένος.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, έκανε τις δηλώσεις , στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αρμενία, επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση όπλων και αμυντικής τεχνολογίας «ArmHiTec 2018». Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας Vigen Sargsyan.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης