Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

«Long» για τα 5ετή ομόλογα της Ελλάδας η JPMorgan – Οι προβλέψεις της τράπεζας για τις αγορές

«Long» για τα 5ετή ομόλογα της Ελλάδας η JPMorgan – Οι προβλέψεις της τράπεζας για τις αγορές
Αισιόδοξη για τα ελληνικά χρεόγραφα η αμερικανική τράπεζα JPMorgan
Θέση «long» συστήνει στο επενδυτικό κοινό για τα 5ετή κρατικά ομόλογα (σσ: στο 3,64% η απόδοση) της Ελλάδας η JPMorgan, διατηρώντας την ίδια θέση για τα αντίστοιχα χρεόγραφα τόσο της Ιταλίας, όσο και Κύπρου, αλλά και τα 10ετή κρατικά ομόλογα της Ισπανίας.
Την ίδια στιγμή, στη σχετική της έκθεση, η αμερικανική τράπεζα αναλύει και την κίνηση της Wall Street, έπειτα από έναν πολύ επίπονο Φεβρουάριο 2018, ελέω των προστατευτικών πολιτικών του Donald Trump στο εμπόριο.
Τούτου λεχθέντος, σημειώνει ότι ο λόγος μέσης τιμής μετοχών/μέσων κερδών ανά μετοχή για τον δείκτη S&P500 αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το 2019, στο 15,6x, ένα μέτρο που υποδεικνύει πως οι αμερικανικές αγορές είναι υπερτιμημένες.


 
Σε ό,τι αφορά το τρέχον έτος, η τράπεζα αναμένει μέση αύξηση της τάξεως του 18% για τα εταιρικά κέρδη των εισηγμένων του δείκτη-βαρόμετρου.
«Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου να δείξουν με σαφήνεια τα καθαρά αποτελέσματα της φορολογικής μεταρρύθμισης», επισημαίνεται.


Στη συνέχεια, η επενδυτική τράπεζα υπενθυμίζει τις προβλέψεις της για τις κυριότερες οικονομίες, παγκοσμίως.
Μεταξύ άλλων, αναμένει ανάπτυξη της τάξεως του 2,5% και του 2,4% για τις οικονομίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωζώνης, αντίστοιχα.
Αναλυτικότερα:
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης