Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Παραλήρημα επεκτατισμού από τον Erdogan: Τη μεγάλη Τουρκία θα την οικοδομήσουμε και αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές

Παραλήρημα επεκτατισμού από τον Erdogan: Τη μεγάλη Τουρκία θα την οικοδομήσουμε και αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές
«Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας
Παραλήρημα μεγαλοϊδεατισμού από τον Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος περιέγραψε το επεκτατικό όραμά του για την Τουρκία μετά την κατάληψη της περιοχής του Αφρίν στη  βορειοδυτική Συρία.  
«Τη μεγάλη Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας.
Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές», τόνισε ο Erdogan μιλώντας σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ στη Σαμψούντα.
«Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση. Αυτοί που πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή άδεια ρητορική θα δουν πως το λάθος τους είναι θανάσιμο.
Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε», σημείωσε ο Erdogan.
Αναφερόμενος στην στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στη Συρία ο Erdogan τόνισε, πως σύντομα η Τουρκία θα έχει φίλους, που ζητούν την υποστήριξή της στα σύνορα.
Εξάλλου τόνισε, «πως δεν θα σταματήσουμε μέχρι να διασώσουμε τους αδελφούς μας στη Συρία και να εξαλείψουμε εντελώς την παγίδα που απειλούσε τη χώρα μας».
Ο Τούρκος πρόεδρος απέρριψε τους ισχυρισμούς κυρίως δυτικών ηγετών, πως η Άγκυρα εισέβαλε στη Συρία μέσω της επιχείρησής της στο Αφρίν.
«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο τουρκικός στρατός και η Τουρκία πραγματοποιεί εισβολή στη Συρία», τόνισε.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης