Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Κοτζιάς: Πιστεύουμε στον έντιμο συμβιβασμό με την ΠΓΔΜ - Dimitrov: Στόχος μια βιώσιμη λύση

Κοτζιάς: Πιστεύουμε στον έντιμο συμβιβασμό με την ΠΓΔΜ - Dimitrov: Στόχος μια βιώσιμη λύση
Τα κράτη οφείλουν να βρίσκουν λύσεις που μακρόχρονα βοηθούν τις χώρες τους, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μετά το πέρας της συνάντησης με τον N. Dimitrov στα Σκόπια.
«Η Ελλάδα βγαίνει από την οικονομική κρίση, πιστεύουμε σε έντιμους συμβιβασμούς», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.
«Πιστεύουμε πάρα πολύ στο κοινό μας μέλλον, στην κοινή μας συνεργασία που θα είναι προς όφελος των πολιτών και της περιοχής.
Πιστεύω βαθιά πως αν μπορέσουμε να κάνουμε βήματα, και σήμερα κάναμε βήματα, θα λύσουμε τα προβλήματα που βρήκαμε.
Και τα προβλήματα αυτά δεν τα δημιούργησα εγώ και ο Νίκολα. Και μια λύση θα βοηθήσει τη φιλία των λαών μας, την οικονομική συνεργασία, και την ασφάλεια στην περιοχή.
Οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να ακολουθήσουν τις πολύ καλές σχέσεις των δύο λαών, σημείωσε επίσης ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, επικαλούμενος το παράδειγμα των χιλάδων πολιτών από την ΠΓΔΜ που κάθε καλοκαίρι έρχονται για διακοπές στη χώρα μας.
Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι η Ελλάδα ζητά συνταγματική αλλαγή, καθώς θεωρεί ότι μια διεθνής συμφωνία δεν θα καλύψει τα θέματα αλυτρωτισμού και άλλα ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα.
Για θετικές συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών N. Dimitrov, κατά τη διάρκειας των κοινών δηλώσεων μετά το πέρας της συνάντησης με τον Νίκο Κοτζιά στα Σκόπια.
«Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη, υπάρχουν ακόμα προκαταλήψεις Υπάρχει επιθυμία πραγματική να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας», τόνισε ο Dimitrov.
«Το πιο εύκολο είναι να μην αγγίζουμε τα δύσκολα θέματα, αλλά αυτό δεν βοηθά.
 Για αυτό θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις και την ερχόμενη εβδομάδα με τον Nimetz», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με τον Dimitrov βιώσιμη είναι η λύση η οποία θα γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.
«Αν φερθούμε έξυπνα θα έχουμε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον», τόνισε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης