Αναλύσεις

Χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 200 εκατ. ευρώ στις ενεργειακές υποδομές

Χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 200 εκατ. ευρώ στις ενεργειακές υποδομές
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διαθέσει 200 ​​εκατ. ευρώ για έργα ηλεκτρικής ενέργειας, έξυπνα δίκτυα, διασυνοριακό δίκτυο διοξειδίου του άνθρακα και υποδομή φυσικού αερίου, στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της Διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF) 2018.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα χρήματα προορίζονται για έργα που θα ενισχύσουν την εσωτερική αγορά ενέργειας της ΕΕ, θα ενισχύσουν την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και θα συμβάλουν στην πραγματοποίηση της μετάβασης της καθαρής ενέργειας στην Ευρώπη.
Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 26 Απριλίου 2018", αναφέρει η δήλωση.
Από το 2014, έχουν χορηγηθεί συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις σε 113 έργα στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, του ευφυούς δικτύου και του φυσικού αερίου.
Οι προτεινόμενες αιτήσεις για σχέδια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  μπορούν να είναι μελέτες ή έργα κατασκευής και θα αξιολογηθούν με βάση αρκετά κριτήρια.
«Αυτά περιλαμβάνουν τη διασυνοριακή τους διάσταση και την έκταση των θετικών εξωτερικών παραγόντων που σχετίζονται με την τεχνολογική καινοτομία, την ασφάλεια του εφοδιασμού ή την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών», αναφέρει η δήλωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης