Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί - Παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας και από τον πρέσβη των ΗΠΑ

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί - Παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας και από τον πρέσβη των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρέσβης, Geoffrey Pyatt, βρίσκεται στην Ανδραβίδα για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος»
Στην αίθουσα του δικαστηρίου οδηγούνται σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης εν αναμονή της δίκης τους.
Οι Τούρκοι επισπεύδουν τις διαδικασίες καθώς αρχικά η κατάθεση των Ελλήνων στον εισαγγελέα είχε προγραμματιστεί για τις 30 Μαρτίου 2018.
Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές την 1 Μαρτίου στην περιοχή Καστανιών στον Έβρο.
Εν τω μεταξύ, στο πλευρό της Ελλάδας στέκονται πλέον και οι ΗΠΑ όσον αφορά το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

«Οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών» δήλωσε από την Ανδραβίδα ο Αμερικανός πρέσβης, Geoffrey Pyatt, τονίζοντας παράλληλα «υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρηση της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε ότι το θέμα αυτό θα επιλυθεί σύντομα».
Ο Pyatt βρίσκεται στην Ανδραβίδα για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος».
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη ήρθαν μία μέρα αφού ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, έχει παρέμβει στον ίδιο τον Erdogan σχετικά με την κράτηση των δύο στρατιωτικών.
«Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους.
Όπως ξέρετε, ήδη η Καγκελάριος Merkel είχε παρέμβει στον ίδιο τον κ. Erdogan.
Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει μία θετική εξέλιξη με την έννοια ότι η Τουρκία δε θα επιδιώξει και δεν θα συνεχίσει ένα καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να το αξιοποιεί ως όπλο μακροχρόνια», ήταν η ακριβής δήλωση του κ. Κοτζιά.
Πάντως, το θέμα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής (20/3/2018) συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας και κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο, o οποίος επιμένει να κάνει λόγο για «ομηρία».

Κρατούμενοι για ένα μήνα 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν κρατούμενοι για ένα μήνα, όπως φαίνεται από το ραντεβού που έχει οριστεί μεταξύ των συνηγόρων και του Τούρκου δικαστή.
Ειδικότερα, οι ουσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση των δύο ανδρών αναμένονται στις 30 Μαρτίου, οπότε και έχει οριστεί η εν λόγω συνάντηση και αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα της προφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών και να εξεταστούν όλα τα δεδομένα.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος την 1η Μαρτίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης