Αναζήτηση


Commodities are powered by Investing.com

16/03/2018 23:49

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒ+» η αξιολόγηση της Κύπρου - Θετικό το outlook

Αμετάβλητες διατηρεί τις αξιολογήσεις της Κύπρου η S&P, «βλέπει» ανάπτυξη 2,8% την περίοδο 2018-2021
Σε επιβεβαίωση των αξιολογήσεων «ΒΒ+» και «Β» για τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη, αντίστοιχα, πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου, προχώρησε σήμερα (16 Μαρτίου 2018) ο οίκος Standard & Poor’s, διατηρώντας τις θετικές προοπτικές (outlook) επαναξιολόγησης.
Οι αξιολογήσεις της Κύπρου περιορίζονται από τον υψηλό βαθμό μόχλευσης της οικονομίας, το συρρικνωμένο τραπεζικό σύστημα σε σχέση με άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, ενώ υποστηρίζονται από τα υψηλά επίπεδα κατά κεφαλήν ΑΕΠ, τις προσπάθειες των πολιτικών για μείωση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέος, αλλά και την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα.
Η κυπριακή οικονομία ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη το 2017, με ρυθμό ανάπτυξης 3,9%, σχολιάζεται.
Η S&P αναμένει το πραγματικό ΑΕΠ να αυξηθεί κατά μέσο όρο 2,8% την περίοδο 2018-2021, με υποστήριξη από την επενδυτική δραστηριότητα, τον τουρισμό και τις εξαγωγές, τη στιγμή που η ιδιωτική κατανάλωση επιβραδύνεται επειδή τα νοικοκυριά αυξάνουν την εξυπηρέτηση του χρέους.
Μάλιστα, το 2018, η οικονομία θα επανέλθει στο μέγεθος του 2011!
«Προβλέπεται η χάραξη πολιτικής θα παραμείνει προσανατολισμένη προς τη μείωση των μακροοικονομικών τρωτών σημείων, δηλαδή του υψηλού ποσοστού δημόσιου και ιδιωτικού χρέους και της βελτίωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα», αναφέρεται.
Το ποσοστό ανεργίας συνέχισε να υποχωρεί και διαμορφώθηκε σε 11,1% τον Δεκέμβριο του 2017, από 16,1% το 2014.

www.worldenergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.