Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Moscovici: H Ελλάδα έχει μόλις 99 ημέρες περιθώριο για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις

Moscovici: H Ελλάδα έχει μόλις 99 ημέρες περιθώριο για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις
Από την εκπλήρωση τεσσάρων βασικών ζητημάτων εξαρτάται η ομαλή έξοδος από το πρόγραμμα
«Δεν θα κάνουν Πάσχα φέτος οι Έλληνες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος P. Moscovici, προτρέποντας το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ανεβάσει ρυθμούς και να εργαστεί εντατικά μέχρι την έξοδο από το πρόγραμμα καθώς δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για εφησυχασμό.

Αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pierre Moscovici, φροντίζοντας, όμως, παράλληλα να στείλει και τα απαραίτητα μηνύματα προς την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση, ούτως ώστε να επέλθει και η πολυπόθητη ομαλή έξοδος από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.
Σύμφωνα με τον Γάλλο Επίτροπο η Ελλάδα οφείλει να ακολουθήσει και να ολοκληρώσει έγκαιρα τέσσερα βασικά βήματα έως το καλοκαίρι, ξεκινώντας από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της εν εξελίξει 4ης αξιολόγησης και φθάνοντας ως την τήρηση των υποσχέσεων που έχουν δοθεί στη χώρα από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Στις 99 ημέρες που απομένουν έως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει επιτύχει τα ακόλουθα:

- Ολοκλήρωση των 88 προαπαιτουμένων έως τον Μάιο προκειμένου να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement).
- Διαμόρφωση ενός αξιόπιστου μεταμνημονιακού πλαισίου, καθώς, όπως επανέλαβε ο κ. Moscovici  «δεν μπορεί να υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα ούτε κάτι που να μοιάζει με πρόγραμμα»,
- Κατάρτιση ενός αναπτυξιακού προγράμματος αποκλειστικά ελληνικής «έμπνευσης και ιδιοκτησίας» και
- Τήρηση από τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης των δεσμεύσεων για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Εάν όλα τα παραπάνω τηρηθούν εντός χρονοδιαγράμματος, τότε όλα... θα τελειώσουν ομαλά για την Ελλάδα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του τρίτου πακέτου στήριξης και την έξοδο από ένα ακόμη μνημόνιο.

Μάριος Χριστοδούλου
Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης