Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Eurogroup: Eκταμίευση της δόσης μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα κοινοβούλια

tags :
Eurogroup: Eκταμίευση της δόσης μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα κοινοβούλια
Το Eurogroup καλωσόρισε την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης
Την εκταμίευση της δόσης των 6,7 δισ. ευρώ αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα κοινοβούλια των κρατών-μελών, τονίζει στην επίσημη ανακοίνωσή του το Eurogroup.
Σε αυτήν αναφέρεται ότι το Eurogroup καλωσόρισε την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτουμένων που χρειάζονταν προκειμένου να κλείσει και η γ’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης υπό το πρόγραμμα του ESM, το συνολικό ύψος της οποίας φθάνει στα 6,7 δισ. ευρώ θα γίνει αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι εθνικές διαδικασίες.
Επιπρόσθετα τονίζεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενημερώθηκαν για την έναρξη της τέταρτης αξιολόγησης, κάτι που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου 2018.
Αναφορικά με τα άλλα θέματα τα οποία αφορούν την προετοιμασία της Συνόδου της Ευρωζώνης αλλά και ορισμένες διεθνείς συναντήσεις αναφορικά με τον πληθωρισμό και των συναλλαγματικών ισοτιμιών, στην επίσημη ανακοίνωση τονίζονται τα ακόλουθα.
Το Eurogroup συζήτησε για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, πριν από τη Σύνοδο της Ευρωζώνης στις 23 Μαρτίου 2018.
Οι υπουργοί Οικονομικών εξέτασαν τι χρειάζεται προκειμένου να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση και η μεταμόρφωση του ESM.
Επίσης συζήτησαν για θέματα που αφορούν δημοσιονομικά ζητήματα.
Ο πρόεδρος του Eurogroup θα ενημερώσει τους ηγέτες της Ευρωζώνης για τις συζητήσεις που υπήρξαν.
Αναφορικά με τις διεθνείς συναντήσεις υποστηρίζεται ότι το Eurogroup εξέτασε τις απόψεις που υπάρχουν αναφορικά με την πορεία του πληθωρισμού και των συναλλαγματικών ισοτιμιών στην Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.
Πρόκειται για μία συζήτηση ρουτίνας η οποία πραγματοποιείται πάντα πριν από την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης