Αναλύσεις

Η Libra κλείνει εκκρεμότητες με την Πειραιώς μέσω Κινέζων και Fortress

Η Libra κλείνει εκκρεμότητες με την Πειραιώς μέσω Κινέζων και Fortress
Καλά ενημερωμένη πηγή που μίλησε στο bankingnews τονίζει ότι η Πειραιώς μετά την ολοκλήρωση των πωλήσεων θα μπορούσε να αποκομίσει όφελος από 90 έως 120 εκατ ευρώ
Ο επιχειρηματικός όμιλος Libra του Γιώργου Λογοθέτη έχει αποφασίσει να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες με την Ελλάδα ειδικά ως προς την έκθεση του ομίλου σε τραπεζικό δανεισμό και ταυτόχρονα να εστιαστεί μόνο σε εκείνες τις δραστηριότητες με θετικές προοπτικές.
Με βάση πληροφορίες ο όμιλος Libra ήδη κινείται σε δύο μέτωπα.
Από την μια μεταβιβάζει τον βασικό όγκο των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα σε κινεζικό όμιλο ο οποίος θα αναλάβει και τα δάνεια ειδικά προς την Πειραιώς ύψους περίπου 400 εκατ.
Να σημειωθεί ότι οι τομείς ακινήτων real estate και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας βρίσκονται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τους κινέζους.
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Ταυτόχρονα υπάρχουν επαφές και με το Fortress ειδικά στον κλάδο ενέργειας ώστε να πουληθούν περιουσιακά στοιχεία.
Από τις κινήσεις αυτές και εφόσον δεν υπάρξουν εμπλοκές το Libra θα μειώσει δραστικά σχεδόν θα μηδενίσει τον δανεισμό από την Πειραιώς.
Εκτιμάται ότι εφόσον υλοποιηθούν όλοι οι σχεδιασμοί της Libra θα μπορούσε να προβεί σε ανάκτηση προβλέψεων έως 90 εκατ ευρώ.
Ο όμιλος Libra σε αντίθεση με την προσπάθεια δαιμονοποίησης του στην Ελλάδα λόγω των δανείων που είχε συνάψει με την Πειραιώς είναι εύρωστος με παγκόσμια παρουσία και με πλειάδα συμμετοχών και θυγατρικών στην ναυτιλία, στην ενέργεια, το real estate κ.α.
Καλά ενημερωμένη πηγή που μίλησε στο bankingnews τονίζει ότι η Πειραιώς μετά την ολοκλήρωση των πωλήσεων θα μπορούσε να αποκομίσει όφελος από 90 έως 120 εκατ ευρώ εξέλιξη που προφανώς θα ενισχύσει τον ισολογισμό της τράπεζας ενόψει των stress tests.
Βέβαια από την υλοποίηση των σχεδίων έως την ολοκλήρωση τους περνάει χρόνος και στο μεσοδιάστημα προκύπτουν και εμπόδια.
Όμως όπως φαίνεται το Libra Group έχει αποφασίσει να διακόψει τον κυριότερο όγκο δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης