Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Ο Γιλντιρίμ κλιμακώνει την όξυνση του κλίματος σε Αιγαίο και Μεσόγειο, στο ίδιο μήκος κύματος ο ΥΠΟΙΚ του ψευδοκράτους Ναμί

Ο Γιλντιρίμ κλιμακώνει την όξυνση του κλίματος σε Αιγαίο και Μεσόγειο, στο ίδιο μήκος κύματος ο ΥΠΟΙΚ του ψευδοκράτους Ναμί
Το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας έχει τη δύναμη να εξαφανίσει κάθε είδους "κίνδυνο" στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο υπό οποιαδήποτε συνθήκη και συγκυρία
Σε νέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσε την Κυριακή 25/2/2018 ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.
«Το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας έχει τη δύναμη να εξαφανίσει κάθε είδους "κίνδυνο" στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο υπό οποιαδήποτε συνθήκη και συγκυρία» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας στη διάρκεια των εγκανίων υποβρυχίου τρίτης γενιάς στον Μαρμαρά.
«Κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να μιλούν για «τελική προειδοποίηση προς τους Έλληνες».

Ο «υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας» του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί είχε κινηθεί σε παρόμοιο μήκος κύματος όταν σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» είπε ότι η Τουρκία είναι σε θέση να εμποδίσει με το πολεμικό ναυτικό της προγραμματισμένες γεωτρήσεις σε όλα τα τεμάχια της ΑΟΖ.

Βίτσας: «Όσον αφορά στα κυριαρχικά δικαιώματα μας δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας»

«Η απάντηση, στην τουρκική προκλητικότητα, πέρα από τη δικιά μας, αλλά και από τη Σύνοδο Κορυφής και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ήταν πρωτοφανής», παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στον τ/σ Σκάι.
«Δεν έχει υπάρξει ανάλογη προειδοποίηση τα τελευταία τριάντα χρόνια. Αυτό σημαίνει πρακτικά: αποφάσισε τι θα κάνεις και πρόσεξε πάρα πολύ τι θα είναι αυτό που θα κάνεις», εξήγησε, αναφερόμενος στην απάντηση της Ευρώπης.
Ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι η αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας στην Κύπρο, κατά κύριο λόγο, και στο Αιγαίο αναδεικνύει την Τουρκία «σε μια διεθνώς νευρική δύναμη αλλά και σε μια αναθεωρητική δύναμη, η οποία δεν δέχεται ή θέλει να αλλάξει τις διεθνείς συμβάσεις».
Παράλληλα επανέλαβε ότι «επιθυμούμε τον ειρηνικό και ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας» αλλά «όσον αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όχι απλώς τα υπερασπίζουμε σε διεθνές αλλά και σε τοπικό επίπεδο αλλά και δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας».
«Εμείς παίρνουμε όλα τα μέτρα και εξετάζουμε όλα τα σενάρια, ακόμα και το χειρότερο. Με βάση αυτά οικοδομούμε τη θωράκιση της Ευρώπης και της χώρας μας», επισήμανε......»Ακριβώς για να μπορεί ο ελληνικός λαός και να δημιουργεί αλλά ακόμα και να τσακώνεται στα εσωτερικά του ανενόχλητα», σχολίασε περαιτέρω..
Επίσης κατέστησε σαφές ότι «το ζήτημα της συνδιαχείρισης που επιθυμεί η Τουρκία στο Αιγαίο, έχει λυθεί με όλους τους τρόπους»: «Δεν είναι μόνο επίτευγμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπάρχει μια εθνικού χαρακτήρα γραμμή, που προϋπάρχει. Δεν φοβόμαστε τίποτα», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης