Αναλύσεις

Tusk: Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τις επιθετικές κινήσεις στο Αιγαίο

tags :
Tusk: Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τις επιθετικές κινήσεις στο Αιγαίο
Στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο
Την στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα και στην Κύπρο, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, κατά τη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της άτυπης Συνόδου Κορυφής, ενώ κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις επιθετικές κινήσεις στο Αιγαίο.
«Η Τουρκία προχωρά σε παράνομες και παράτολμες κινήσεις στο Αιγαίο», δήλωσε ο Tusk, προσθέτοντας πως ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, και ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανέλυσαν κατά τη Σύνοδο τις παράνομες πράξεις της Τουρκίας.
«Επαναλαμβάνουμε το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευθεί τις θαλάσσιες πηγές της, όπως ορίζουν οι διεθνείς κανόνες και ο διεθνής κανονισμός Θαλασσών», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο αναφορικά με τις παράνομες πράξεις της Τουρκίας στο Αιγαίο», συνέχισε ο Tusk.
«Θα εξετάσουμε τον Μάρτιο εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες προκειμένου να υπάρξει σύνοδος ΕΕ - Τουρκίας στη Βάρνα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης