Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Μόλις η μία στις δύο αιτήσεις για ένταξη στον νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο λαμβάνει έγκριση

Μόλις η μία στις δύο αιτήσεις για ένταξη στον νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο λαμβάνει έγκριση
Τις πρώτες τρεις ημέρες της διαδικασίας υποβλήθηκαν περί τις 68 χιλιάδες αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 34 χιλιάδες
Τις 22.545 είχαν αγγίξει οι αιτήσεις για το ΚΟΤ Α (δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) έως την Καθαρά Δευτέρα (19/2) το απόγευμα, όταν και συμπληρώθηκαν τρεις ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ για τη συγκεκριμένη κατηγορία του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.
Από την άλλη πλευρά, έως το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχαν υποβληθεί 46.143 αιτήσεις για το ΚΟΤ Β (δικαιούχοι όσοι έλαβαν το Κοινωνικό Μέρισμα του 2017), αν και είχαν κλείσει μόλις δύο 24ωρα από τη στιγμή που «άνοιξε» η πλατφόρμα και για αιτήσεις για τη δεύτερη κατηγορία του Κοινωνικού Τιμολογίου.
Όσον αφορά το ΚΟΤ Α, οι νέες (μη υποβληθείσες) αιτήσεις άγγιξαν τις 4.460 (20%) έως το απόγευμα της Δευτέρας, οι ακυρωμένες τις 2.833  (13%), οι μη εγκεκριμένες τις 1.273 (6%) και οι εγκεκριμένες τις 13.979 (62%).
Στην περίπτωση του ΚΟΤ Β, οι νέες (μη υποβληθείσες) αιτήσεις έφτασαν τις 12.586 (27%), οι ακυρωμένες τις 5.218 (11%), οι μη εγκεκριμένες τις 8.417 (18%) και οι εγκεκριμένες τις 19.858 (43%).

Ηλεκτρονική επικαιροποίηση ΚΕΑ

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν διαμαρτυρίες για την υποβολή των αιτήσεων για την πρώτη κατηγορία Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ Α), καθώς χρειάζεται αίτηση ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) η οποία να έχει εγκριθεί το τελευταίο δίμηνο.
Ο λόγος για την τόσο πρόσφατη έγκριση είναι πως πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να έχει αλλάξει η οικονομική κατάσταση του δικαιούχου, στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε.
Σε κάθε περίπτωση, η επικαιροποίηση της αίτησης στο ΚΕΑ, που χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά.
Για την ένταξη στο ΚΟΤ Β, εξετάζονται εκ νέου τα προβλεπόμενα κριτήρια, ανεξάρτητα αν κάποιος κρίθηκε δικαιούχος του Κοινωνικού Μερίσματος 2017.  
Επίσης αν υπάρχουν φιλοξενούμενοι ενήλικοι, χρειάζεται η συναίνεσή τους, η οποία πάντως δίνεται ηλεκτρονικά όπως γινόταν και με το Κοινωνικό Μέρισμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης