Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Express: Εισβολή της Τουρκίας στην Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Express: Εισβολή της Τουρκίας στην Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
«Αναβίωση» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ονειρεύεται ο Erdoğan
Στις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης Kemal Kılıçdaroğlu ότι εάν ανέλθει στην εξουσία θα προχωρήσει σε εισβολή σε «18 ελληνικά νησιά του Αιγαίου», αναφέρεται δημοσίευμα της βρετανικής Express, προσθέτοντας ότι μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!
Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στις δηλώσεις του Τούρκου πολιτικού –και επικεφαλής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP)- ενώ προστίθεται ότι η επιθετική ρητορική φαίνεται να γίνεται αποδεκτή και από άλλους πολιτικούς στης γειτονικής χώρας, όπως για παράδειγμα τον Meral Akşener.
Οι δηλώσεις αυτές καταφθάνουν σε μία περίοδο που ο Recep Tayyip Erdoğan διεξάγει μία επιθετική εκστρατεία ενάντια στους Κούρδους στη Συρία, ενώ και ο ίδιος διατηρεί την ίδια επιθετική ρητορική έναντι της Ελλάδας.
Όπως όλα δείχνουν, σημειώνει η εφημερίδα ο Τούρκος πρόεδρος μάλλον ονειρεύεται να ζήσει ξανά τις ένδοξες ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και φαίνεται πρόθυμος να «πάρει πίσω» εδάφη που ανήκαν σε αυτήν φυσικά πριν από αιώνες.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης