Αναλύσεις

Διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου στην κυπριακή ΑΟΖ ζητούν οι Τουρκοκύπριοι

Διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου στην κυπριακή ΑΟΖ ζητούν οι Τουρκοκύπριοι
Ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους δήλωσε ότι οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να καταλάβουν ότι «δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία με τους Τουρκοκυπρίους, είτε σε περίπτωση που επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό είτε όχι»
Τον διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου στην κυπριακή ΑΟΖ ζητούν οι Τουρκοκύπριοι, με τον «υπουργό Εξωτερικών» του ψευδοκράτους να επισημαίνει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί τους Τουρκοκυπρίους.
Σε γραπτή του δήλωση, ο «υπουργός Εξωτερικών» της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ)», Kudret Özersay, ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί τους Τουρκοκυπρίους και θα πρέπει να μιλήσει και μαζί τους για το διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου.
Η κρίση, συνέχισε ο ίδιος, «δημιουργεί και ευκαιρίες», προσθέτοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να καταλάβουν ότι «δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία με τους Τουρκοκυπρίους, είτε σε περίπτωση που επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό είτε όχι».
Επίσης, ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι αποπροσανατολίζονται από τον στόχο της λύσης, επειδή βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κατά τον Özersay, εάν κάποιος αποδέχεται την ύπαρξη του άλλου και το γεγονός ότι ο φυσικός πλούτος ανήκει και σε αυτόν, «τότε σε κάποια φάση πρέπει να του διαμοιράσεις τον πλούτο αυτό ή να πληρώσεις αποζημιώσεις».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης