Αναλύσεις

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας το Δεκέμβριο

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας το Δεκέμβριο
Ο υπουργός  Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η παραγωγή της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Aramco το Μάρτιο θα είναι 100.000 bpd κάτω από το επίπεδο του Φεβρουαρίου
Η Σαουδική Αραβία αύξησε ελαφρά τις εξαγωγές αργού πετρελαίου το Δεκέμβριο σε 7,045 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 19/2/2018.
Ο μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, ο οποίος έχει μειώσει την παραγωγή του από το περασμένο έτος βάσει συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ άντλησε  9,980 εκατομμύρια bpd πετρελαίου το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της JODI.
Αυτό ήταν πάνω από 9,891 εκατομμύρια bpd το Νοέμβριο, αλλά ακόμα κάτω από το όριο παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας, ύψους 10.058 εκατομμυρίων bpd, που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του Συμφώνου του ΟΠΕΚ. Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε στον ΟΠΕΚ ότι αντλούσε 9,983 εκατομμύρια bpd τον Ιανουάριο.
Οι εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας το Δεκέμβριο αυξήθηκαν από 7,016 εκατομμύρια bpd το Νοέμβριο, καθώς η εποχιακή μείωση της εγχώριας ζήτησης απελευθερώνει περισσότερο πετρέλαιο για εξαγωγή τους χειμερινούς μήνες.
Τον Δεκέμβριο, στη Σαουδική Αραβία η χρήση αργού για παραγωγή ενέργειας μειώθηκε στα 260.000 bpd από 304.000 το Νοέμβριο σύμφωνα με τα τα στοιχεία JODI.
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και άλλοι παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, έχουν παρατείνει τη συμφωνία περιορισμού της παραγωγής τους μέχρι το τέλος του 2018.
Ο υπουργός  Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η παραγωγή της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Aramco το Μάρτιο θα είναι 100.000 bpd κάτω από το επίπεδο του Φεβρουαρίου, υποδηλώνοντας ότι η Σαουδική Αραβία θα συνεχίσει να αντλεί λιγότερα από τον στόχο του ΟΠΕΚ.
Τα αποθέματα αργού στη Σαουδική Αραβία μειώθηκαν κατά 4.709 εκατ. βαρέλια τον Δεκέμβριο σε 245.009 εκατ. βαρέλια.
Τα εγχώρια διυλιστήρια επεξεργάστηκαν 2.828 εκατομμύρια bpd το Δεκέμβριο, από 2.778 εκατομμύρια bpd το Νοέμβριο.
Οι εξαγωγές πετρελαιοειδών μειώθηκαν σε 1,506 εκατομμύρια το Δεκέμβριο, ενώ η εγχώρια ζήτηση αυξήθηκε στα 2,294 εκατομμύρια μονάδες βάσης.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης