Αναλύσεις

Κοτζιάς: Tο ενδεχόμενο αποζημίωσης από την Τουρκία για τις ζημίες στο ελληνικό πλοίο εξετάζει το ΥΠΕΞ

Κοτζιάς: Tο ενδεχόμενο αποζημίωσης από την Τουρκία για τις ζημίες στο ελληνικό πλοίο εξετάζει το ΥΠΕΞ
Η Ελλάδα δεν είναι Συρία ή Ιράκ – Καλό θα ήταν οι Τούρκοι να μάθουν γεωγραφία δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών
Ως ανόητο χαρακτήρισε τον σύμβουλο του Erdogan ο οποίος εμφανίστηκε εξαιρετικά επιθετικός έναντι της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι μόνο ένας ανόητος θα έκανε μία δήλωση του τύπου ότι «θα σπάσω τα χέρια κάθε Έλληνα ή Τούρκου».
Μιλώντας στον Alpha ο κ. Κοτζιάς, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη δήλωση του εν λόγω συμβούλου του Τούρκου προέδρου ότι «η Ελλάδα είναι μία μύγα», απάντησε με αρκετό χιούμορ, υπογραμμίζοντας «προφανώς οι Τούρκοι δεν έχουν δει ελέφαντες να τρέχουν όταν δουν ποντικό μπροστά τους»….
Υποστήριξε ότι το ΥΠΕΞ εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να ζητήσει αποζημίωση από την Τουρκία για τις ζημιές στο ελληνικό σκάφος, αποκαλύπτοντας ότι το θέμα εξετάζει η νομική υπηρεσία του υπουργείου.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε, αν και με ευγένεια, αρκετά επιθετικός έναντι της Τουρκίας τονίζοντας ότι «παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν ξέρουν γεωγραφία, καθώς τα Ίμια ήταν και παραμένουν ελληνικά.
Θεωρώ ότι η Τουρκία είναι νευρική καθώς δεν πηγαίνει καλά στα εσωτερικά της και έχει αρκετά ανοικτά θέματα όπως αυτό με τη Συρία».
Δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι η Άγκυρα δεν θα προχωρήσει σε ένα ανάλογο με το τελευταίο περιστατικό και υπογράμμισε ότι η Αθήνα έχει ξεκαθαρίσει στην Άγκυρα ότι «η Ελλάδας  δεν είναι ούτε Συρία ούτε Ιράκ, είναι ένα ανεπτυγμένο κράτος με καλή άμυνα, υψηλούς συμμάχους.
Πρέπει να προηγείται η διπλωματία, αλλά καλό θα είναι οι Τούρκοι να μην το ξανακάνουν».


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης