Αναλύσεις

Kate Smith (Βρετανία): Το βρετανικό ενδιαφέρον για ενεργειακά έργα στην Ελλάδα

Kate Smith (Βρετανία): Το βρετανικό ενδιαφέρον για ενεργειακά έργα στην Ελλάδα
Αναφορικά με το Brexit, είπε ότι η Βρετανία διαθέτει πληθώρα πηγών εφοδιασμού στο αέριο
Την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει στον ενεργειακό τομέα μετά το Brexit υπογράμμισε η Βρετανίδα πρέσβης στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ, κατά το σημερινό συνέδριο Athens Energy Forum.
Η κ. Σμιθ τόνισε τη σημασία της φθηνής ενέργειας ειδικά για την Ελλάδα στις μέρες μας.
Εκτιμά ότι ο Νότιος Διάδρομος θα παίξει κρίσιμο ρόλο για την ενεργειακή ασφάλεια και έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας και στην Ελλάδα. "Η ΒΡ είναι μεγάλος μέτοχος στον ΤΑΡ και χαιρόμαστε για αυτό. Η κυβέρνηση στηρίζει το έργο και θα συνεχίσει την ίδια πορεία. Το σχέδιο για το τερματικό της Αλεξανδρούπολης είναι ακόμα ένα έργο που θα ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας.
Η ίδια υπενθύμισε ότι η Shell διαθέτει μερίδιο 35% στο οικόπεδο 12 της Κύπρου και υπάρχει βρετανικό επενδυτικό ενδιαφέρον για δραστηριοποίηση και σε άλλα σχέδια στην Ελλάδα.
Αναφορικά με το Brexit, είπε ότι η Βρετανία διαθέτει πληθώρα πηγών εφοδιασμού στο αέριο.
"Στην ενέργεια υπάρχει σύμπτωση συμφερόντων Βρετανίας-Ε.Ε. Μόνο μέσω της συνεργασίας θα επιτύχουμε τους στόχους μας. Είναι στο αμοιβαίο συμφέρον το διασυνοριακό εμπόριο. Προτεραιότητά μας είναι μια εμπορική σχέση με την Ε.Ε. όσο πιο κοντά στην υπάρχουσα. Επίσης, παραμένουμε προσηλωμένη στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Χρειάζεται ένα ισχυρό ETS στην Ε.Ε.", κατέληξε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης