Αναλύσεις

Ίμια: Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του λιμενικού - Τι λένε οι Τούρκοι

Ίμια: Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του λιμενικού - Τι λένε οι Τούρκοι
Πρόκειται για ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό που προστίθεται στα προηγούμενα που έχουν σημειωθεί στην περιοχή εδώ και μήνες
Νέο σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα Ίμια, όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε δεμένος σκάφος του λιμενικού σώματος. Η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ υποστηρίζει στον ιστότοπό της ότι τρία ελληνικά σκάφη αποπειράθηκαν να προσεγγίσουν τα Ίμια.
Από το συμβάν δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, παρά μόνο ζημιές στην πρύμνη του ελληνικού σκάφους. Στην περιοχή σπεύδουν δυο σκάφη του λιμενικού. 
Πρόκειται για ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό που προστίθεται στα προηγούμενα που έχουν σημειωθεί στην περιοχή εδώ και μήνες και καταγράφουν την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. To σκάφος του λιμενικού μεταφέρθηκε στην Πειραιά για επισκευές. 
Πάνω από το Αιγαίο βρέθηκε στο μεταξύ την Παρασκευή ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Τουρκίας, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, στέλνοντας προκλητικό μήνυμα στην Αθήνα.
«Έχουμε την ισχύ για να διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν και ταυτοχρόνως στο Αιγαίο» διεμήνυσε ο Ακάρ, ο οποίος επέβαινε σε αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης