Αναλύσεις

ΟΠΕΚ: Η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ δε θα επηρεάσει την παγκόσμια ενεργειακή αγορά

ΟΠΕΚ: Η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ δε θα επηρεάσει την παγκόσμια ενεργειακή αγορά
Ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail Al Mazrouei, τόνισε ότι η αγορά θα εξισορροπήσει το τρέχον έτος
Την πεποίθησή του ότι η αυξημένη παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ δεν πρόκειται να προκαλέσει σημαντική στρέβλωση στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου εξέφρασε σήμερα (12/2) ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τρέχον πρόεδρος του ΟΠΕΚ, Suhail Al Mazrouei, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Άμπου Ντάμπι.
Ειδικότερα, ο υπουργός των ΗΕΑ τόνισε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου κατά το τρέχον έτος θα είναι ισχυρότερη σε σύγκριση με το 2017, ωστόσο δεν πρέοκειται να προκαλέσει σημαντική στρέβλωση στην αγορά.
Παράλληλα, όπως τόνισε ο ίδιος, η ζήτηση για το 2018 αναμένεται να είναι καλή, εάν όχι καλύτερη από το 2017, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα επιτευθχεί εξισορρόπηση κατά το τρέχον έτος.
«Η ισχυρότερη ζήτηση και η συμμόρφωση με τις περικοπές πετρελαίου φαίνεται να στηρίζουν τις τιμές του πετρελαίου», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Al Mazrouei.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός της ημέρας, ο υπουργός πετρελαίου του Κουβέιτ, Bakheet Al-Rashidi, τόνιζε ότι η πρόσφατη πτώση στις τιμές του πετρελαίου αποτελεί «μονάχα μία διόρθωση», ενώ παράλληλα εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το σχιστολιθικό πετρέλαιο θα απορροφηθεί από την αυξημένη ζήτηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης