Αναλύσεις

Βούτσης: Μετά την Καθαρά Δευτέρα η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis

Βούτσης: Μετά την Καθαρά Δευτέρα η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis
Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, θα συγκληθεί τη Δευτέρα στις 16:00
Μετά την Καθαρά Δευτέρα τοποθέτησε, χρονικά, τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis o πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, θα συγκληθεί τη Δευτέρα στις 16:00, λίγη ώρα μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με αποκλειστικό αντικείμενο να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία όπου θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση των 30 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9,84» o κ. Βούτσης διευκρίνισε ότι όσον αφορά στο αδίκημα για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος δεν τίθεται θέμα παραγραφής, ενώ ως προς το αδίκημα της δωροληψίας, είπε ότι υπάρχουν διάφορες νομικές απόψεις, που λένε ότι τα αδικήματα αυτά δεν υπόκεινται σε παραγραφή.
Επίσης αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες, είπε ότι αυτοί θα κληθούν να καταθέσουν, τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις ως προς την προστασία τους.
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Βούτση:
- Η υπόθεση της Novartis έρχεται το ταχύτερο δυνατόν σε ό,τι αφορά το δικαιακό σύστημα  της χώρας μας, προφανώς με την επικουρία, την ενθάρρυνση ή και την καταρχήν συνομολόγηση του αμερικανικού δικαιακού συστήματος.
Δεν έχει καμία σχέση, από πλευράς ταχύτητας επαναλαμβάνω, με προηγούμενες περιπτώσεις που κατά 90% βρισκόντουσαν κυριολεκτικά σε τέλμα.
Μάλιστα τότε δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες, έμπαιναν σε συρτάρια, αλλάζανε οι ανακριτές κι οι εφέτες, διότι είτε πιθανώς δεν αντέχανε σε πιέσεις είτε είχαν υπηρεσιακή ανέλιξη και έφευγαν από το πόστο τους.
Το αποτέλεσμα ήταν να έρχονταν στην Βουλή σίγουρα παραγεγραμμένες και μετά από χρόνια.
Έτσι στην κοινή γνώμη έχει υπάρξει αυτή η εντύπωση ότι η Βουλή έχει δεκάδες δικογραφίες, τις οποίες στέλνει πίσω διότι θέλει να καλύψει τις «πομπές» του πολιτικού συστήματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης