Αναλύσεις

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα μπορεί πια να ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα μπορεί πια να ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έκανε ειδική αναφορά και στο ελληνικό χρέος
«Η Ελλάδα, με τη συμβολή όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, που στα μεγάλα και τα σημαντικά απέδειξαν ότι ξέρουν να παραμένουν ενωμένες, μπορεί πια να ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία».
Αυτό επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε ομιλία του στο συνέδριο που συνδιοργάνωσαν το περιοδικό "Nouvel Observateur" και η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.
«Η βαθιά και παρατεταμένη παγκόσμια οικονομική κρίση αποτελεί ταυτοχρόνως, κίνδυνο αλλά και πρόκληση για την Ε.Ε.», προειδοποίησε ο κ. Παυλόπουλος, κίνδυνο, όπως εξήγησε στη συνέχεια, γιατί «η κρίση αυτή μπορεί να ανακόψει την πορεία της Ε.Ε. προς την ολοκλήρωσή της».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε εκτενή αναφορά και στο ζήτημα του χρέους, όπου ζήτησε να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη, όπως είπε, η πρόταση Macron.
Τόνισε μάλιστα ότι «η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και η εντεύθεν διασφάλιση της διαχειρισιμότητάς του επιβάλλεται και εκ του ότι το δημόσιο χρέος συνιστά γενικότερο πρόβλημα της Ε.Ε., και ιδίως της ευρωζώνης».
Ενώ, κλείνοντας επεσήμανε ότι «η ανάπτυξη είναι το πιο κατάλληλο όπλο για να αμυνθεί η Ε.Ε. και η ευρωζώνη απέναντι στις απειλητικές επιδράσεις του δημόσιου χρέους».
«Απαιτείται -σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του- η πλήρης μετατροπή, το ταχύτερο δυνατόν, του ESM σε πραγματικό Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο».
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κάνει ιστορική αναδρομή στην αφετηρία της ελληνικής κρίσης, υπογραμμίζοντας τα «άκρως βλαπτικά για την Ελλάδα σφάλματα του πρώτου μνημονίου», με ειδική αναφορά στις «υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις του πολλαπλασιαστή και τις εντεύθεν βαρύτατες υφεσιακές συνέπειες για την ελληνική οικονομία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης