Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Ο Olaf Scholz του SPD είναι ο νέος ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας - Η θέση του για το Grexit

Ο Olaf Scholz του SPD είναι ο νέος ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας - Η θέση του για το Grexit
Το SPD τάσσεται υπέρ της αύξησης των δαπανών εις βάρος της λιτότητας και η τοποθέτησή του σημαίνει την απομάκρυνση από την σφικτή δημοσιονομική πολιτική του Schaeuble
Ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Αμβούργου Olaf Scholz αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο DPA.
Το SPD τάσσεται υπέρ της αύξησης των δαπανών εις βάρος της λιτότητας και η τοποθέτησή του σημαίνει την απομάκρυνση από την σφικτή δημοσιονομική πολιτική του προκατόχου του Wolfang Schaeuble, σχολιάζει το Reuters.

Οι θέσεις του για την Ελλάδα και το Grexit

Ο Scholz σε παλιότερες συνεντεύξεις του είχε αναφερθεί στην ελληνική οικονομική κρίση, στη διαπραγμάτευση του 2015 αλλά και στον Schaeuble.
Ειδικότερα, για τη διαπραγμάτευση του 2015 είχε σημειώσει στο Der Spiegel ότι «βλέπουμε που οδηγούν οι λαϊκίστικες αντιλήψεις…
Η αντίληψη ότι έτσι απλά μπορείς να αποδράσεις από τους νόμους της οικονομίας και τις συμφωνίες με άλλους είναι λάθος».
Εξάλλου, σε διαφορετικές δηλώσεις του είχε ταχθεί κατά του Grexit.
«Η Ελλάδα δεν πρέπει να οδηγηθεί έξω από τη νομισματική ένωση – ούτε καν από τις ομιλίες Γερμανών πολιτικών» είχε δηλώσει στη Welt am Sonntag, σε μια δήλωση που θεωρήθηκε ως αιχμή κατά του Schaeuble, ο οποίος σήμερα είναι πρόεδρος της Bundestag.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης