Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Νέες προκλήσεις Erdogan - Στήριξη στα Σκόπια για το όνομα

Νέες προκλήσεις Erdogan - Στήριξη στα Σκόπια για το όνομα
«Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της "Μακεδονίας" (σ.σ. Σκόπια) στο συγκεκριμένο ζήτημα, απλώς επειδή η Ελλάδα δεν έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση και είναι λάθος» δήλωσε ο Erdogan
Ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίσθηκε και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan αυτή τη φορά εκφράζοντας την  υποστήριξή του στα Σκόπια για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το ζήτημα του ονόματοςμια ημέρα μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα αλλά και εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού των Σκοπίων Zoran Zaev την Άγκυρα.
«Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της "Μακεδονίας" (σ.σ. Σκόπια) στο συγκεκριμένο ζήτημα, απλώς επειδή η Ελλάδα δεν έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση και είναι λάθος»  δήλωσε σε Σύνοδο Βαλκάνιων μεταναστών στην Κωνσταντινούπολη όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο των Σκοπίων, TV NOVA.
Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Ελλάδα μπλοκάρει την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, ωστόσο η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την αλλαγή του ονόματός των Σκοπίων.
 «Οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Μακεδονίας είναι αδελφικοί» είπε  προσθέτοντας πως «Άγκυρα και Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αδελφούς μας Μακεδόνες μόνους. Θα είμαστε πάντα μαζί τους».
Ο Zaev θα συναντηθεί με   τον τούρκο Πρόεδρο ενώ, έχουν οριστεί ραντεβού με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας και τον πρόεδρο της Συνέλευσης της τουρκικής Δημοκρατίας.
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης