Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Goldman Sachs: Η τιμή του πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 80 δολ. ανά βαρέλι εντός του 2018

Goldman Sachs: Η τιμή του πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 80 δολ. ανά βαρέλι εντός του 2018
Η αμερικανική τράπεζα αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για τις τιμές του πετρελαίου κατά το τρέχον έτος
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τις τιμές του πετρελαίου προχώρησε σήμερα (1/2) η Goldman Sachs, μέσω σημειώματος που δημοσίευσε η αμερικανική τράπεζα, τονίζοντας ότι η αγορά πετρελαίου έχει εξισορροπήσει ταχύτερα απ' ότι αρχικά αναμενόταν.
Ειδικότερα, οι προβλέψεις τιμών του πετρελαίου Brent για τους επόμενους τρεις, έξι και δώδεκα μήνες αυξήθηκαν στα 75, 82,5 και 75 δολ. ανά βαρέλι αντίστοιχα, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων στα 62 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με την τράπεζα, καθοριστικό ρόλο για την άνοδο του πετρελαίου διαδραματίζει τόσο η σταθερή αύξηση της ζήτησης, όσο και η συνεχιζόμενη προσπάθεια των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία ΟΠΕΚ να περιορίσουν την παραγωγή τους.
Ωστόσο, η Goldman αναμένει ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού θα υποχωρήσουν ξανά, καθώς οι παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ αντλούν περισσότερο πετρέλαιο, εκμεταλλευόμενοι τις υψηλότερες τιμές που έχουν φέρει τα χαμηλότερα αποθέματα παγκοσμίως.
«Αναμένουμε ότι η αντίδραση στην παραγωγή σχιστολιθικού, η σταδιακή άνοδος της παραωγής ΟΠΕΚ και η υψηλότερη παραγωγή των χωρών εκτός ΟΠΕΚ θα οδηγήσουν σε σταδιακή μείωση των τιμών, με την πρόβλεψή μας για το 2020 να ανέρχεται στα 60 δολ. ανά βαρέλι», τονίζει η αμερικανική τράπεζα.
Παράλληλα, αύξησε το εύρος τιμών του Brent για το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και το 2019 διευρύνθηκε στα 5,5 δολ. ανά βαρέλι, προειδοποιώντας ότι υπάρχουν κίνδυνοι για περαιτέρω διεύρυνση κατά το τρέχον έτος.
Σε ότι αφορά την παγκόσμια αγορά πετρελαίου, η Goldman εκτιμά ότι θα υπάρξει έλλειμμα το 2018, το οποίο θα ανέρχεται στα 200 χιλ. βαρέλια ημερησίως, ενώ το 2019 θα σημειωθεί πλεόνασμα ύψους 730 χιλ. βαρελιών ημερησίως.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το πετρέλαιο κατέγραφε οριακή άνοδο, καθώς τα υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης των χωρών του ΟΠΕΚ απέναντι στη συμφωνία αντιστάθμισαν την είδηση ότι η παραγωγή στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως για πρώτη φορά από το 1970.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης