Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Aνάκαμψη τεχνικής μορφής 1,5% και όχι ανάπτυξη προβλέπει η ΕΚΤ για την Ελλάδα το 2017

Aνάκαμψη τεχνικής μορφής 1,5% και όχι ανάπτυξη προβλέπει η ΕΚΤ για την Ελλάδα το 2017
Τέταρτο μνηνόνιο επί θύραις σύμφωνα με την Deutsche Bank
Ανάκαμψη τεχνικής υφής έως +1,5% και όχι  ανάπτυξη προβλέπει η ΕΚΤ για Ελλάδα το 2017,σύμφωνα με το Bankingnews.gr
Τέταρτο μνημόνιο σημαίνει αποτυχία του τρίτου μνημονίου άρα αποτυχία της ελληνικής οικονομίας» καταλήγει η Deutsche bank
Ανάκαμψη τεχνικής υφής και όχι ανάπτυξη προβλέπει για την Ελλάδα η ΕΚΤ σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται ανεπίσημες συνομιλίες με νευραλγικά στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας.
Η ΕΚΤ αναγνωρίζει ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη της αγοράς στην Ελλάδα, λόγω της έλλειψης ορατότητας για το χρέος, το οποίο λειτουργεί αποσταθεροποιητικά άπαξ και έχει αναγνωριστεί ότι δεν είναι βιώσιμο.
Όμως το σημαντικότερο στοιχείο όλων είναι ότι η ΕΚΤ – όπως και ο Coeure αποκάλυψε – αμφισβητεί ότι η Ελλάδα δείχνει σοβαρή δέσμευση στους στόχους του προγράμματος.
Η δήλωση του Coeure της ΕΚΤ ότι πρέπει να διευθετηθεί το χρέος πριν τον Ιούλιο του 2018 είχε πολλές ερμηνείες με κυριότερη ότι δεν θα υπάρξει άμεση διευθέτηση του χρέους.
Ωστόσο σύμφωνα με τις πηγές που επικαλούνται ανεπίσημες συνομιλίες με νευραλγικά στελέχη της ΕΚΤ «δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΚΤ όχι μόνο έχει μεταθέσει για το μέλλον την ένταξη των ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όχι μόνο έχει θέσει ως προαπαιτούμενο την έξοδο στις αγορές αλλά επικρατεί έντονος προβληματισμός λόγω ΔΝΤ.
Εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει για το ορατό μέλλον στο ελληνικό πρόγραμμα η ΕΚΤ δεσμεύεται να μην πάρει κανένα ρίσκο με την Ελλάδα, στο χρέος, στην ποσοτική χαλάρωση και σε οτιδήποτε θα αύξανε το συστημικό ρίσκο στον ισολογισμό της.
Η ΕΚΤ αμφισβητεί ευθέως και ξεκάθαρα την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Μπορεί επίσημα και για λόγους συστημικής ευστάθειας και ισορροπιών η ΕΚΤ να δηλώνει ότι η Ελλάδα συνεχίζει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων αλλά ανεπίσημα δηλώνει ότι η αριστερή διακυβέρνηση δεν εμπνέει τις αγορές, επικρατεί κόπωση στην οικονομία και γενικώς επικρατεί απογοήτευση για τις επιδόσεις της Ελλάδος».
Εν τω μεταξύ όπως αναφέρει στέλεχος της Deutsche bank στο bankingnews «η Ελλάδα για τα επόμενα 2-3 χρόνια θα συνεχίσει να παραμένει στο επίκεντρο.
Αλλά όλες οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι θα παραμείνει με αρνητικό τρόπο, ο κίνδυνος να υπάρξει και 4ο μνημόνιο παραμένει σοβαρή πιθανότητα που δεν πρέπει να υποτιμηθεί.
Το τέταρτο μνημόνιο θα διαφανεί στον ορίζοντα μετά τα μέσα του 2017, τότε θα μπορεί κανείς να μιλήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Όμως ο κίνδυνος είναι ορατός….
Τέταρτο μνημόνιο σημαίνει αποτυχία του τρίτου μνημονίου άρα αποτυχία της ελληνικής οικονομίας» καταλήγει η Deutsche bank.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης