Αναλύσεις

Μητσοτάκης: Καμία συμφωνία μου με τα Σκόπια αν δεν άλλαζαν το Σύνταγμά τους

Μητσοτάκης: Καμία συμφωνία μου με τα Σκόπια αν δεν άλλαζαν το Σύνταγμά τους
«Το ότι ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται θα μπορούσε να ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο της τελευταίας τριετίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης
«Δεν θα ερχόμουν σε συμφωνία με τα Σκόπια αν δεν άλλαζαν το Σύνταγμα τους» διεμήνυσε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, παραπέμποντας για συμφωνία με τη γείτονα «σε άλλη συγκυρία, με κατάλληλη προετοιμασία, και με την άλλη πλευρά να επιθυμεί πραγματική, όχι πλασματική λύση».
Όπως αποσαφήνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, στη θέση του κ. Τσίπρα ο ίδιος θα ενημέρωνε πρώτα τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φρόντιζε να ενώσει δυνάμεις αντί να διχάσει τους πολίτες. «Θα ξεκινούσα τη διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού.Θα περίμενα να δω απτά δείγματα γραφής από την άλλη πλευρά πριν προχωρήσω στο επόμενο στάδιο. Δεν θα συζητούσα τίποτε αν τα Σκόπια δεν δεσμευόντουσαν πρώτα ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμα τους» ξεκαθάρισε.
«Το ότι ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται θα μπορούσε να ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο της τελευταίας τριετίας, αν τα αποτελέσματα δεν ήταν καταστροφικά για τη χώρα. Η παρατήρηση είναι δυστυχώς επίκαιρη καθώς ο πρωθυπουργός έχει πάρει επάνω του και τη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό» σχολίασε σκωπτικά, ενόψει της συνάντησης Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης