Αναλύσεις

Συνάντηση Δραγασάκη, Τσακαλώτου, Χουλιαράκη με Draghi στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Δραγασάκη, Τσακαλώτου, Χουλιαράκη με Draghi στις Βρυξέλλες
Bloomberg: Τα μέτρα του 2020 μπορεί να έλθουν νωρίτερα αν το πλεόνασμα δεν επιτυγχάνεται
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, M. Draghi, είχαν σήμερα (22/1), στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.
 Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι B. Kere και F. Drundi.
Πληροφορίες από την ελληνική πλευρά αναφέρουν ότι η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και επικεντρώθηκε στα βήματα που απομένουν για την ολοκλήρωση του Προγράμματος σε λίγους μήνες, τη διαμόρφωση των συνθηκών μετά τον Αύγουστο του 2018 και το σχέδιο της Ελλάδας για την επόμενη ημέρα.
Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε τη στρατηγική της για την ολοκλήρωση του Προγράμματος, τη βιώσιμη έξοδο στις αγορές και το σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας, που έχει ήδη αρχίσει.
Ο σχεδιασμός αυτός στηρίζει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, την κοινωνική συνοχή και καταπολεμά αποτελεσματικά τις ανισότητες και τις παθογένειες του παρελθόντος.
Τέλος, οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης ανέλυσαν την επιλογή για αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές και στην κατεύθυνση αυτή επισήμαναν ότι, σύμφωνα και με την απόφαση του Eurogroup του Ιουνίου 2017, ήδη δημιουργείται ένα ταμείο-ασπίδα προστασίας (cash buffers), που θωρακίζει τη χώρα.

Νωρίτερα

Συνάντηση Τσακαλώτου και Χουλιαράκη με Ντράγκι έλαβε χώρα πριν το Eurogroup της 22/1/2018.

Η ελληνική πλευρά ανέλυσε το σχέδιο εξόδου χωρίς πιστοληπτική γραμμή στα πρότυπα της Πορτογαλίας.
Την ίδια ώρα το Bloomberg αποκαλύπτει ότι οι Ελληνικές αρχές ενδέχεται να φέρουν μπροστά κατά ένα χρόνο τα φορολογικά μέτρα που είχαν συμφωνηθεί να ισχύσουν από το 2020 για το 2019 (η μείωση του αφορολόγητου ορίου) αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε συμφωνία με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς θεωρήσουν ότι ο στόχος επίτευξης 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος το 2019 δεν θα είναι εφικτός.
Αυτό αναφέρεται σε προσχέδιο της Έκθεσης Συμμόρφωσης της Ε. Επιτροπής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης