Αναλύσεις

H αναφορά Σουλτς στον Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στο SPD

H αναφορά Σουλτς στον Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στο SPD
Το πρόγραμμα Σουλτς θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ περισσότερο την Ελλάδα
O Σουλτς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της προκαταρκτικής συμφωνίας, αναφέροντας ενδεικτικά ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμά του, του είπε πριν από κάποιες μέρες πως «αν το δικό σας πρόγραμμα για την Ευρώπη υλοποιηθεί, τότε θα μπορέσει και η νέα γενιά των Ελλήνων, οι νέοι στην Ελλάδα να ελπίζουν ξανά σε εργασία και απασχόληση».
Υπεραμυνόμενος μάλιστα της δικής του αλλαγής στάσης σε ό,τι αφορά την συμμετοχή σε μεγάλο συνασπισμό υπό τη Merkel, επισήμανε ότι «σημείο καμπής» υπήρξε για τον ίδιο η αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό συνασπισμού «Τζαμάικα».
Επίσης εξέφρασε την κατανόησή του για την απογοήτευση πολλών στελεχών και ζήτησε την εμπιστοσύνη τους, τονίζοντας ότι δεν επρόκειτο για απόφαση που ελήφθη αβασάνιστα.
Αποκάλυψε δε ότι κατά την διάρκεια των διερευνητικών συζητήθηκε και το ενδεχόμενο συνασπισμού «Κένυα», με την συμμετοχή και των Πρασίνων, οι οποίοι ωστόσο αρνήθηκαν.
«Ένα κατηγορηματικό όχι σε έναν σχηματισμό κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να είναι η θέση του αρχηγού του SPD», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σήμερα δεν αποφασίζεται μόνο η συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση, αλλά η κατεύθυνση που θα πάρει η Γερμανία και η Ευρώπη.
Προσερχόμενη στο συνέδριο η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Andrea Nahles και μιλώντας στο Reuters εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη.
Πηγή: Bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης