Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

To SPD ενέκρινε την έναρξη κυβερνητικών διαπραγματεύσεων με το CDU με 362 ψήφους υπέρ και 276 κατά

To SPD ενέκρινε την έναρξη κυβερνητικών διαπραγματεύσεων με το CDU με 362 ψήφους υπέρ και 276 κατά
Ανακουφισμένος ο Schulz από το αποτέλεσμα
«Το SPD πρέπει και θα είναι ορατό και αναγνωρίσιμο» τόνισε ο Schulz απευθύνοντας έκκληση στους συνέδρους να ψηφίσουν υπέρ των διαπραγματεύσεων.
(upd3) Με ψήφους 362 υπέρ και 279 κατά σε σύνολο 642 αντιπροσώπων, το έκτακτο συνέδριο του SPD άναψε σήμερα (21/1/2018) το «πράσινο φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU), προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού υπό την Angela Merkel και να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Επισημαίνεται ότι η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί να γίνει με κάρτες, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να διαπιστωθεί ποια πρόταση είχε την πλειοψηφία και χρειάστηκε να καταμετρηθούν οι ψήφοι μία προς μία.
Ένας σύνεδρος απείχε από την ψηφοφορία.
Οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο (22/1) φέρνοντας ανακούφιση  στους εταίρους της Γερμανίας στην Ευρώπη, όπου η καγκελάριος Angela Merkel διαδραμάτισε για μεγάλο χρονικό διάστημα ηγετικό ρόλο στις οικονομικές υποθέσεις της ΕΕ.
Στις 12 Ιανουαρίου 2018 ολοκληρώθηκαν οι προκαταρκτικές συνομιλίες μεταξύ της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) και του SPD, με προσωρινή συμφωνία σε σημαντικούς τομείς όπως η εξωτερική πολιτική, η μετανάστευση, και oi φορολογικές περικοπές.
«Φυσικά είμαστε όλοι ανακουφισμένοι», δήλωσε ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Martin Schulz λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας των συνέδρων, με την οποία πήρε το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις με τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού.
Μιλώντας στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό «Phoenix», ο Schulz διαβεβαίωσε ότι «έπειτα από αυτή τη δύσκολη συζήτηση» θα προσπαθήσει να κρατήσει το κόμμα ενωμένο και να μεταφέρει τις επιφυλάξεις των στελεχών που καταψήφισαν την πρόταση της ηγεσίας στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν.
«Το σημαντικό είναι το κόμμα να παραμείνει ενωμένο», δήλωσε και τόνισε ότι το κείμενο των διερευνητικών συνομιλιών δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση κυβερνητικό πρόγραμμα και ο «μεγάλος» συνασπισμός δεν αποτελεί, όπως και πριν, μονόδρομο.
Πηγή: bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης