Αναλύσεις

Centeno (Eurogroup): Κοντά στην έξοδο από το μνημόνιο η Ελλάδα

Centeno (Eurogroup): Κοντά στην έξοδο από το μνημόνιο η Ελλάδα
H Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει βιώσιμη έξοδο στις αγορές
Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από την ομιλία του νέου επικεφαλής του Eurogroup, Mario Centeno.
Κατά τη σημερινή (17/1) ομιλία του στη Γερμανία – στην οποία πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη και είχε συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, Peter
 Altmaier – o κ. Centeno αναφέρθηκε εκτενώς στο όραμά του για την Ευρωζώνη και τους στόχους που θα πρέπει να τεθούν.
Αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται στον δρόμο για να αλλάξει σελίδα και να ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμα στήριξης.
Όμως «πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να σταθούν μόνοι στα πόδια τους και να έχουν βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος.».
Φρόντισε ακόμη να προσθέσει ότι «κατά την επόμενη ημέρα (σ.σ. μετά το τέλος του προγράμματος) η Ελλάδα θα πρέπει να έχει τα κίνητρα για να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα έχουν και «εθνικό» χρώμα και ορθό τρόπο εφαρμογής».
Νωρίτερα σήμερα και μετά από τις συνομιλίες που είχε με τον κ. Altmaier, ο Mario Centeno υποστήριξε ότι υπάρχει ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας όσον αφορά την ισχυροποίηση της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τον ίδιο η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης είναι ένας στόχος, ενώ παραμένει υπέρ της δημιουργίας της θέσης του υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης