Αναλύσεις

BNP Paribas: Στο 2% η ανάπτυξη της Ελλάδας για το 2018 – Υψηλές οι αποτιμήσεις των μετοχών

BNP Paribas: Στο 2% η ανάπτυξη της Ελλάδας για το 2018 – Υψηλές οι αποτιμήσεις των μετοχών
Περαιτέρω μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης για την ΕΚΤ, εκτιμά η BNP Paribas
Θετική είναι η εκτίμηση της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas για την ελληνική οικονομία κατά το τρέχον έτος, καθώς εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξής της θα φθάσει στο 2%.
Όπως τονίζεται στην έκθεση της BNP (Global Investment Strategy Themes 2018), σύμφωνα με τους αναλυτές ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη αναμένεται ότι θα φθάσει στο 2%, καθώς η ζήτηση παραμένει ισχυρή.
Αναφορικά με την ΕΚΤ στην έκθεση αναφέρεται ότι βρίσκεται σε διαδικασία μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην Τράπεζα της Ιαπωνίας, για την οποία εκτιμάται ότι παρά τη δέσμευσή της δεν είναι εύκολο να διατηρήσει την τρέχουσα νομισματική πολιτική για μεγάλο χρονικό διάστημα.



Σε ό,τι αφορά την κινεζική οικονομία η γαλλική τράπεζα τονίζει ότι το χρέος της χώρα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με τη χώρα να παραμένει δανειστής άλλων χωρών.
Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά υψηλά, ενώ ο εγχώριος δανεισμός φθάνει σχεδόν στο 50% του κινεζικού ΑΕΠ, ποσοστό το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό.
Πάντως η τράπεζα δεν θεωρεί ότι υπάρχει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, πρόβλημα με το χρέος της Κίνας, το οποίο αν και είναι υψηλό δεν μπορεί να οδηγήσει σε κρίση.
Αναφορικά με την αμερικανική οικονομία η BNP Paribas εκτιμά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα φθάσει στο 3,2% του ΑΕΠ για το δημοσιονομικό έτος 2017, ενώ θα ενισχυθεί περαιτέρω στο 3,8% το δημοσιονομικό έτος 2018, εξαιτίας της φορολογικής μεταρρύθμισης από την κυβέρνηση Trump.
Σε ό,τι αφορά τις αγορές οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζες τονίζουν ότι οι μετοχές είναι αρκούντως ακριβές, ανεξάρτητα με τον παράγοντα μέτρησης που θα χρησιμοποιήσει κάποιος (P/E, P/B κτλ).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης