Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Νίμιτς(ΟΗΕ): Θα προτείνω πακέτα με επιθετικό προσδιορισμό βασισμένα στην 20ετή εμπειρία

Νίμιτς(ΟΗΕ): Θα προτείνω πακέτα με επιθετικό προσδιορισμό βασισμένα στην 20ετή εμπειρία
«Η Ελλάδα ανακάμπτει μετά από μεγάλα οικονομικά προβλήματα που μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο για την εξεύρεση μιας λύσης κοινά αποδεκτής» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νίμιτς
Πακέτα με τις επικείμενες ονομασίες των Σκοπίων αναμένεται να παρουσιάσει ο Νίμιτς στους διαπραγματευτές κ. Βασαλάκης (Ελλάδα) και Βάσκο Ναουμόφκι (Σκόπια) στη συνάντηση που πραγματοποιείται μεθαύριο Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 στη Ν. Υόρκη.
«Δεν υπάρχουν νέες ιδέες, θα αντλήσω στοιχεία από αυτά που έχουμε συζητήσει στο παρελθόν» ανέφερε ο κ. Νίμιτς, διαμεσολαβητής του ΟΗΕ στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι:
«Υπάρχει ανησυχία για ζητήματα που απειλούν την περιοχή όπως η τρομοκρατία και το προσφυγικό.
Η Ελλάδα ανακάμπτει μετά από μεγάλα οικονομικά προβλήματα που μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο για την εξεύρεση μιας λύσης κοινά αποδεκτής.
Θα προτείνω προτάσεις και ιδέες, οι οποίες προέρχονται από την 20ετή εμπειρία κατά την οποία το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση.
Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Θα αντλήσω στοιχεία που έχω ακούσει και από τις δύο πλευρές.
Ο Έλληνας διαπραγματευτής κ. Βασαλάκης είναι έμπειρος και ο κ. Ναουμόφκι αποτελεσματικός.
Το όνομα θα περιέχει προσδιορισμό. Με την παρουσία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά έχουν οικοδομηθεί μέτρα εμπιστοσύνης.
Παράλληλα η ιστορική ρητορική έχει μειωθεί και μένει να δούμε αν πάρουμε την ευκαιρία να μπούμε στον 21ο αιώνα ή θα γυρίσουμε στον 19ο.
Υπάρχουν βέβαια ευαίσθητα και παράπλευρα θέματα όπως το θέμα χρήσης του ονόματος Σκόπια καθώς επίσης οι αναφορές σε σχολικά βιβλία και η μεγάλη διάσταση ιστορικού χαρακτήρα για την Ελλάδα.
Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα έχει ικανούς πολιτικούς και μπορεί να βρει λύσεις για το θέμα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης