Αναλύσεις

Τσίπρας - Gentiloni: "Στην Ελλάδα πάμε όλο και καλύτερα"

Τσίπρας - Gentiloni:
"Οι εξελίξεις στην Ελλάδα, στην οικονομία, είναι ιδιαίτερα θετικές" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, κατά την συνομιλία του με τον Paolo Gentiloni
«Στην Ελλάδα πάμε όλο και καλύτερα. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα, στην οικονομία, είναι ιδιαίτερα θετικές», είπε ο πρωθυπουργός στον Ιταλό ομόλογό του.
«Φάνηκε και με τα ομόλογα του δημοσίου, που βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών και στο εξής οι εξελίξεις θα είναι όλο και καλύτερες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, κατά την συνομιλία του με τον Paolo Gentiloni.
Την ώρα αυτή αρχίζουν οι εργασίες της Συνόδου των επτά χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, στο μέγαρο Βίλλα Μαντάμα της Ρώμης.
Είναι η τέταρτη Σύνοδος των χωρών του Νότου, στην οποία συμμετέχουν οι ηγέτες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Μάλτας. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι η όλη ιδέα των «συνόδων των χωρών του Νότου», γεννήθηκε πριν από ενάμιση χρόνο, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κύριος στόχος των επτά ηγετών είναι η δημιουργία μιας νέας δυναμικής για την κοινωνική Ευρώπη. Οι ηγέτες των μεσογειακών χωρών της Ένωσης επεξεργάζονται διακήρυξη για μια πιο κυρίαρχη, πιο κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη. Παράλληλα, στην αιώνια πόλη πρόκειται να τονιστεί η ανάγκη για αναθεώρηση της Ευρωζώνης, με κοινό προϋπολογισμό, με κατεύθυνση πιο φιλική για την ανάπτυξη και δημοκρατική.
Το «Μed 7» υποστηρίζει και νέες πρωτοβουλίες για το εργασιακό κεκτημένο και την κοινωνική προστασία, σε συνέχεια της Συνόδου του Γκέτεμποργκ, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, με μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς τις «χώρες πρώτης γραμμής», όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία.
Ο πρωθυπουργός, αναμένεται να θέσει τη σημασία του ζητήματος του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου στο Αιγαίο και το ζήτημα της δίκαιης και βιώσιμης επίλυσης του Κυπριακού.


Νωρίτερα:
Με τον ιταλό ομόλογό του, Paolo Gentiloni, συναντήθηκε σήμερα 10/01/2018 στη Ρώμη, στο περιθώριο της 4ης Συνόδου των Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της ΕΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας έγραψε σε ανάρτησή του στο «Twitter»:
«Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι στη Ρώμη, στο περιθώριο της 4ης Συνόδου των Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της ΕΕ».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης